IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank обмисля да назначи за изпълнителен директор бивш мениджър на UBS

Според съобщения вече са били проведени разговори с евентуалния наследник на Джон Краян - Юрг Целтнер

17:52 | 30.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на Управителния съвет на Deutsche Bank Паул Ахлайтнер обмисля да назначи за нов изпълнителен директор на банката бившия началник на бизнеса за управление на благосъстоянието на UBS Юрг Целтнер, съобщава германското издание Spiegel.

Във вторник източници на Ройтерс обявиха, че германската финансова институция търси наследник на досегашния изпълнителен директор Джон Краян, за да се умилостивят недоволните от представянето на банката инвеститори.

По информацията на германското списание Ахлайтнер, който е инициатор на смяната, вече е провел разговор с Целтнер. Той напусна UBS през декември миналата година, след като прекара повече от три десетилетия в швейцарската банка. 

Председателят се надява да подготви промяната преди годишната среща на акционерите на 24 май.

Отделно ежедневниците WirtschaftsWoche и Wall Street Journal съобщиха, че ветеранът в банковите среди Джон Тайн е кандидат за присъединяване към борда на Deutsche Bank, като през идните месеци се очакват още промени.

Тайн беше начело на Merrill Lynch, преди банката да бъде продадена на Bank of America Corp в пика на финансовата криза. Той е бил и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc, където Ахлайтнер също е работил по-рано.

Тайн, който започва кариерата си през 1979 г., официално беше начело на Нюйоркската фондова борса и участваше в изпълнението на серия сливания, които я превърнаха в NYSE Euronext към 2007 г.

Deutsche Bank все още не е коментирала официално нито една от двете новини за промени в ръководството ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още