IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank предприема промени в надзорния си съвет

Американският банкер ветеран Джон Тайн е номиниран за член на борда на най-голямата германска банка

11:26 | 04.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският банкер ветеран Джон Тайн е номиниран за надзорния съвет на Deutsche Bank – най-големия германски кредитор, съобщава Ройтерс.

Номинацията от надзорния съвет явно е вписана в поканата за тазгодишното общо събрание и се случва на фона на спекулации около бъдещото лидерство на банката, която напоследък е на загуба.

Deutsche Bank обяви още две нови номинации – Майри Кларк, основател и управляващ директор на Eachwin Capital, и Мишел Трони, която преди е била главен информационен директор на UBS.

Четвъртият предложен член за борда – Норберт Винкелйохан, председател на управителния съвет на PricewaterhouseCoopers Europe, бе обявен по-рано.

Четиримата ще заменят членове на надзорния съвет, които се пенсионират. Акционерите трябва да гласуват номинациите на общото събрание на банката следващия месец.

„Радваме се, че успяхме да привлечем такива висококвалифицирани нови членове, всеки един от тях с много години опит във финансовия сектор“, коментира председателят на Deutsche Bank Паул Ахлайтнер.

„Те перфектно ще допринесат за богатството от умения на нашия надзорен съвет“, допълни той.

Тайн беше начело на Merrill Lynch, преди банката да бъде продадена на Bank of America Corp в пика на финансовата криза. Той е бил и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc, където Ахлайтнер също е работил по-рано.

Тайн, който започва кариерата си през 1979 г., официално беше начело на Нюйоркската фондова борса и участваше в изпълнението на серия сливания, които я превърнаха в NYSE Euronext към 2007 г.

През миналия месец Ройтерс обяви, позовавайки се на източници, че Ахлайтнер е започнал да търси заместник на главния изпълнителен директор Джон Краян. Ахлайтнер обаче по-късно бе разкритикуван от водещи инвеститори за неволите в банката и търсенето на нов лидер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още