IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естония: Русия ще нападне източна Украйна

Според естонския министър на отбраната Руската федерация е готова да действа само със сила

15:34 | 14.03.14 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Естония: Русия ще нападне източна Украйна

Според Естония руският президент Владимир Путин се готви да нападне източна Украйна, след като окупира черноморския полуостров Крим, пише Bloomberg.

Предупреждението на Москва, че днес украинското правителство е изгубило контрол над управлението на страната, подсилва опасенията, че Кремъл може да засили военната интервенция.

Случващото се идва и на фона на коментарите на държавния сектретар на САЩ Джон Кери. Той призова Русия да се изтегли от региона.

Събитията в Украйна ясно показват, че Руската федерация е готова да действа само със сила, заяви днес естонският министър на отбраната Урмас Рейнсалу. За да бъде спрян Путин, „трябва да се изпрати ясно послание, че атаката ще струва скъпо на агресора“.

Случващото е най-голямата конфронтация между Русия и Запада след падането на Желязната завеса. Безизходицата разтресе пазарите и е на път да влоши икономическата и дипломатическата интеграция между бившите врагове от Студената война, градена в продължение на две десетилетия. Също така расте рискът, че конфликтът за географската зона може да влоши отношенията между Русия и Европейския съюз.

Пазарите в Европа потънаха в първите часове на петъчната сесия. По всичко личи, че преди референдума в Крим в неделя последният търговски ден на фондовите пазари по целия свят ще бъде белязан от разпродажби.

Повече за ситуацията в Източна Европа вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 23 rate down comment 10
kalendar
преди 10 години
знаеш ли кое е много яко-след урагана Катрина вкарват националната гвардия в Нов Орлеан и са имали заповед да стрелят на месо при най-малка провокация. Т.е. който умрял-умрял. Даже няма да ги съдят след това:)А ти си гурно си единственият човек на тоя свят, дето не е разбрал, че снайперистите в Украйна са били наети от лидерите на протестиращите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 18 rate down comment 10
kalendar
преди 10 години
т.е. да разбираме, че САЩ(там няма бунтове-от ония по времето на урагана Катрина, през ония 92ра където чернокожите в Лос Анджелис и т.н. да не са потушени със сила, да не коментираме други похвати, от типа на подслушвания и Гуантанамо), Германия(съвсем скоро в Хамбург потушиха с цената на 117 човека в болницата едни протести и забавното е, че имам приятели там и ни един от тях не беше чул за тая работа), Англия(преди 2-3 години малцинствата се разбунтуваха и там и изкараха бобитата с палките) и Турция(тия протести мине не мине и Ердоган изкарва жандармите и да ги набие) ще си заминат горките. Това важи и за Франция, Испание и Италия...Ми да се спасяваме от тоя ЕС, щото като гледам няма бъдеще(по твоята теория). Виж-в България няма проблем-тук можеш да си протестираш и да си плюеш по всички медии и няма кой да те спре. Давай да бягаме преди да са ни развалили бюрократите на ЕС. Абе, не те ли посъветвах-повече четене, момче:) И кога си бил в Русия, че я коментираш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 12
eboyanov
преди 10 години
тоталитарните държави нямат бъдеще. колкото до западните държави от Европа, които не са членове на ЕС - те имат силни търговски отношения с ЕС. Това, че ЕС е една голяма бюрокращина, то със сигурност е по-добра от колкото тази на Русия ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 18 rate down comment 5
deant
преди 10 години
Баси как свърза бъдеще с ЕС. Ами тея ддържави по света, които не са в ЕС как имат минало, настояще и бъдеще не знам. Някои от тях дори са на континента Европа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 21 rate down comment 11
kalendar
преди 10 години
ти така ли си го спомняш? Платформата на Янкулович е сближаване с Русия и с тая платформа е избран за президент-Тимошенко с анти-руска платформа губи изборите(тя май никога не е печелила избори). Преговорите са били започнати, за това и са продължили. А на тия преговори ЕС му предложиха 800 милиона евра и максимум асоцииран член. В момента искат 35 милиарда и даже май ще им дадат. С 800 милиона(по мнението на всички-и европейски и украински източници) държавата фалираше. Това помниш ли го???? Ти като викаш, че хората искат бъдеще за държавата си, за кои хора говориш? Щото на избори хората избират Янкулович. На 21ви февруари споразумението предлагаше пак избори. А и това е единственият демократичен метод. Простотията ходи по хоратаА Чехия, Словакия и Словения не ги гледай-погледни им съседите, погледни нашите. За да изнесеш нещо до голям пазар(който не е Турция, защото тя и сега не е кой знае колко добре, а преди беше направо по-зле от България) колко ти се оскъпява продукцията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 15 rate down comment 12
eboyanov
преди 10 години
Това за снайперистите си прав, а че при протестиращите е имало фашаги- да имало ги е, но те не са основата на протестите. И в България на почти всички протести има фашисти. Но изпускаш един момент, че хората до последно вярваха, че Янукович ще подпише споразумението с ЕС и накрая ги метна. Еми не може да се отхвърляш ей така от думата си. Това, че Русия иска да се затвори в Евроазиатския съюз, украинците не желаят. ей тука, може да видиш колко ще спечели Украйна от споразумението с ЕС:http://pics.data.bg/storage/pics/243595/32292/b93fd4b0f53dcb6a24c3ba9ee798b35dХората искат бъдеще за държавата си, знам че веднага ще ме контрираш с "ама я ни виж нас", я виж Чехия, Словакия, Словения как дръпнаха напред. Все пак държавата е зависима от хората, които живеят в нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 26 rate down comment 10
deant
преди 10 години
често се чудя коя пропаганда е свършила по-добра работа - русофилската или русофобската. Май ще е втората, защото слепотата при очевидни факти просто е показателна! Аз лично си мислех Естония за по-интелигентна. Такова крайно и недоказано изказване от нация толкова хвалена в последните си години за напредничавото си мислене и прогреса си - просто ме учудва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 17 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 10 години
Специално за подвизите на бандеровците из земите на Полша и Галиция и етническото прочистване там има много инфо, ако разбира се те интересува. Източниците btw, са предимно полски, а не руски. Ето ти още малко инфо ор източник, моного далече от Москва и русофилството:http://mikolaj.blog.bg/history/2014/03/08/klanetata-na-upa-v-polsha.1245840?reply=4564236
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 20 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 10 години
Аз армия не видях, а на полицията и спецчастите за борба с безредиците точно това им е работата - да пазят властта, която е дошла по законен път, чрез избори! За снайперистите... кво да ти кажа аз, след като външният министър на ЕС и още един лемур, пак външен министът на Литва го казаха пред цял свят, а ти не си го разбрал... ама с тоя номер на фланелката... хехеТи за този народ ли жалиш и кой кого млати? Аз виждам само пребити полицаи, а ти:http://***.youtube.com/watch?v=ZqcgesC9bwAА за политическите идеали и убеждения на лидерите на Десен сектор Дмитро Ярош и Сашко Билий и на Олег Тягнибок от "Свобода", които създадоха отрядите от щурмиваци на мейдана, май пак само ти не си разбрал!Ето ти нацистите с портрета на Стапан Бандера:http://***.youtube.com/watch?v=NzUl9y1xQLQЕто ти и малко оригинални рекламни материали на УПА - армията на Бандера, на фона на химна на неговата организация:https://***.youtube.com/watch?v=We-S88EqgVY
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 27
eboyanov
преди 10 години
ей къде ги видя тия фашисти? интересно, как пък не видя армията, полицията и спец части как млатят народа. То е направо хуманно, да изкараш снайперисти срещу собствения си народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още