IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естония: Русия ще нападне източна Украйна

Според естонския министър на отбраната Руската федерация е готова да действа само със сила

15:34 | 14.03.14 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Естония: Русия ще нападне източна Украйна

Според Естония руският президент Владимир Путин се готви да нападне източна Украйна, след като окупира черноморския полуостров Крим, пише Bloomberg.

Предупреждението на Москва, че днес украинското правителство е изгубило контрол над управлението на страната, подсилва опасенията, че Кремъл може да засили военната интервенция.

Случващото се идва и на фона на коментарите на държавния сектретар на САЩ Джон Кери. Той призова Русия да се изтегли от региона.

Събитията в Украйна ясно показват, че Руската федерация е готова да действа само със сила, заяви днес естонският министър на отбраната Урмас Рейнсалу. За да бъде спрян Путин, „трябва да се изпрати ясно послание, че атаката ще струва скъпо на агресора“.

Случващото е най-голямата конфронтация между Русия и Запада след падането на Желязната завеса. Безизходицата разтресе пазарите и е на път да влоши икономическата и дипломатическата интеграция между бившите врагове от Студената война, градена в продължение на две десетилетия. Също така расте рискът, че конфликтът за географската зона може да влоши отношенията между Русия и Европейския съюз.

Пазарите в Европа потънаха в първите часове на петъчната сесия. По всичко личи, че преди референдума в Крим в неделя последният търговски ден на фондовите пазари по целия свят ще бъде белязан от разпродажби.

Повече за ситуацията в Източна Европа вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 40 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 10 години
"Ако нашите западни партньори казват, че Косово е особен случай, то ние отговаряме, че в такъв случай Крим е още по-особен случай. Крим е случай, който не може да се разглежда изолирано от историята. Всички разбират и аз отговорно заявявам, че Крим за Русия означава неизмеримо повече, отколкото Коморските острови за Франция и Фолклъндските острови за Великобритания. Надявам се, че западните партньори осъзнават, че Крим е случай, който не трябва да се разглежда извън историческия контекст, заяви Лавров."Ето! Какво повече има да се коментира?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 34 rate down comment 17
Mavi Goz
преди 10 години
Мда, руснаците наистина са различен народ от българите! Ние можем години наред с телешаки евроатлантически дебилизъм да гледаме как една шепа шебеци се гаврят с всичко българско в Македония, но руснаците не могат!Няма нужда да си русофил, за да имаш очи - превратът стана пред очите на цял свят! Партия и президент, които спечелиха изборите с категоричната позиция, че ще държат курс към Москва - да! именно с това Янукович спечели изборите!!! - бяха пометени от откровени неонацистки ултраси в момента, в който според подписано от президент, опозиция и трима външни министри от ЕС, и то на Германия, Франция и Полша споразумение, органите, отговорни за обществения ред, бяха прибрани в казармите! Това е, господа европейци-капоталисти-инвестори! Други *** нема!И сега, когато хиляди калашници, картечници и гранатомети от военни поделения в западна Украйна са раздадени на онези, които биеха с бухалки и им е посочен пътя към Харков, Донецк и други руски граове, какво предлагате? Русия да гледа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 0
toto 2
преди 10 години
Настана време за спекуланти .Новините ще вървят от едната крайност в другата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 33
misanthrope
преди 10 години
Дааа, Четейки коменрарите тук, стигам до извода, че българите са по-големи русофили от руснаците. Цялара руска интелигенция заклейми агресията, а нашите се радват като *** на баница на мощта на агресора и диктатора ***, на затвора за руската опозиция и за Тимошенко в Украйна, на окупирания Крим ( като има договор драги, да си седят в базата а не да преграждат пътища)С такива като вас, мястото ни не е в демократичното семейство, а повече ни приляга задунайска губерния, да се радвате на Путин и дяда Ивана
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 35 rate down comment 14
albobo76
преди 10 години
Като съдя по съотношението + : - за мнението ми по-долу, явно пропагандата в БГ-то добре си е свършила работата. Историята е доказала, че най-сигурния начин една инперия да се провали е като включи Българите. Този път едва ли ще е по-различно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 45 rate down comment 19
Forex Master
преди 10 години
>>Случващото се идва и на фона на коментарите на държавния сектретар на САЩ Джон Кери. Той призова Русия да се изтегли от региона.>>Да бе... Още малко и Русия ще се изтегли и ще се прибере на остров Сахалин за да угоди на хамериканците... Русия нито ще влиза в Крим, нито в Изт. Украйна. Но Русия няма да позволи на войски на хунтата в Киев да навлизат в тези руски територии!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 50 rate down comment 31
albobo76
преди 10 години
Чудя се как може да се напишат толкова много лъжи на толкова малко място? Русия не е "окупирала" Крим. Тя има там военно морска база, в която може да поддържа до 25000 войника, според договор с Украйна от 90-те години. След Кризата в Киев Русия просто започна да увеличава личния състав в базата до позволените й 25000 човека. Второ Русия няма защо да напада Източна Украйна, освен ако тя не бъде окупирана от НАТО, защото населението там са предимно Руснаци и те ще свършат работата на Путин без нужда от окупация. До момента със сила и заплахи действа само Запада, който заплашва със санкции, изолация и какво ли още не. А влошаването отношенията Изток-Запад е вече факт. Новата "Студена война" започната от Запада също. Единствено се надявам да не се превърне в истинска война, защото тя ще е термоядрена и всички ще се срещнем със Създателя си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още