IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Преминаваме към режим на ръчно управление на икономика

Според руския държавен глава приоритетите на правителството в сегашната ситуация трябва да бъдат изпълнението на социалните задължения и подкрепата на рублата

16:13 | 25.12.14 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Владимир Путин: Преминаваме към режим на ръчно управление на икономика

Президентът на Русия Владимир Путин призова членовете на правителството да използват активно режима на ръчно управление на икономиката. Министър-председателят Дмитрий Медведев също обяви, че по много въпроси е готов да премине към изпълнение на режима, както направи страната по време на кризата през 2008 г., информира РБК.

„Ние трябва да координираме работата на всички министерства и ведомства, нужно е да се координира работата с президентската администрация, с централната банка, необходимо е всичко да се държи под контрол. Ако е необходимо, въпреки че на някой може и да не му харесва, в този случай е абсолютно оправдано да се превключи на т.нар режим на ръчно управление. В този случай няма от какво да се срамуваме“, заяви държавният глава по време на среща с членовете на правителството, цитиран от ТАСС.

Путин също така възложи на членовете на правителството да организират работата по сектори, както постъпи страната по време на кризата от 2008-2009 г. По думите на президента трябва да е ясно „кой за какво е отговорен, какво е положението в най-големите предприятия, които са гръбнакът на страната, как това се отразява на заетостта и по какъв начин се разрешават въпросите от социален характер в предприятията“.

Според Путин приоритетите на правителството в сегашната ситуация трябва да бъдат изпълнението на социалните задължения и подкрепата на рублата. Той подчерта, че, за да се разрешат тези въпроси, се изисква координация между усилията на финансовия и икономически блок на правителството и на Руската централна банка, предава РИА Новости.

Премиерът Дмитрий Медведев увери президента, че изпълнението на социалните задължения ще бъде основен приоритет на кабинета му от първите дни на новата година.

„Никой не може да премахне социалните задължения, произтичащи от президентските укази от 2012 г., и други социални задължения, които се основават на нашите наредби“, каза ръководителят на правителството.

Медведев призна, че трудностите са свързани не само с външни фактори, но също така и поради недостатъците на управляващите, „които са се развивали през годините“. Според него вътрешните проблеми на руската икономика са се натрупали по време на съветския и постсъветския период, като работата на правителството ще бъде насочена към разрешаването им.

На 23 декември по време на разширеното заседание на партията на Медведев, който е неин председател. „Единна Русия“, той заяви, че правителството като цяло контролира ситуацията. Премиерът каза, че по много въпроси е готов да премине на ръчен режим, както вече беше направено по време на икономическата криза от 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 16 rate down comment 6
Дръзновенн
преди 9 години
4. Олга Лепешинская и Лисенко разобличили напълно реакционните теории на австрийския поп Грегор Мендел и на империалистическата генетика изповядвана от Вайсман и Морган, които имали дързостта да предположат, че наследствеността се предава чрез клетъчния хроматин ( т. е. хромозомите, което днес знаят даже и децата в началното училище, защото това е истината ). Мичурин, както и Макаренко, единият в ботаниката, другият в педагогиката, установили с пролетарско въодушевление, че условията, а не генетиката обуславят резултатите в живота и природата. Единият възпитавал круши да виреят зад полярният кръг, другият произвел от безпризорни деца образцови чекисти. Еднакво неверни, но политически коректни резултати.5. Ломоносов е най-великия учен на всички времена. Причината: неговият селски сибирски произход. Истината? Самороден талант, без съмнение, но възвеличаван, често незаслужено дори и приживе, по време на руските императори. Издигнат обаче в научен култ по времето на Сталин, използван зае
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 18 rate down comment 6
Дръзновенн
преди 9 години
Ето например, аз съм вече старец, но още не мога да извадя от моята някогашна млада глава,забитите гвоздеина комунистическите пропагандни безумия, представяни като научна истина от последна инстанция:1. Електрическата лампичка на Лодигин! Не от Едисон, не от Никола Тесла, а от крепостния селянин Лодигин била измислена електрическата лампа.2. Крекинг процеса (дестилацията на нефта по фракции в зависимост от летливост и относително тегло) също бил измислен от крепостен селянин с правилно по класов произход мислене, много преди алчните капиталисти да използват неговото безкористно откритие, за да произвеждат бензин и двигатели с вътрешно горене.3. Жуков измислил самолетното крило много преди братята Райт, а Можайски(?) се домогнал до открития в аеродинамиката, които били смайващи и недосегаеми за западния мозък, изостанал с десетилетия след руския гений...4. Олга Лепешинская и Лисенко разобличили напълно реакционните теории на австрийския поп Грегор Мендел и на империалистичес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 17 rate down comment 7
Дръзновенн
преди 9 години
А бе МИШЕ голям и *** паткан си... От кога ние станахме това,което сте вие, болни червени ***. КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ В БЛЯНОВИТЕ ВИ ЗА РУСИЯ, А БОЛНИ ***????? НЯМА ДА КАК ВИ ТЪРПИМ, ПОВЕЧЕ... хапчета ВИ трябват на Вас не се ли виждате какви *** мекотели сте???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 21
абитуриент
преди 9 години
пиини си хапчето и се успокой ........!!!!!!.......никой няма да те връща към РУСКАТА ОРБИТА........- там не искат ПРЕДАТЕЛИ и ДУПЕДАВЦИ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 27 rate down comment 10
Дръзновенн
преди 9 години
Да и тезата, че сме плащали повече пари към ЕС отколкото те. А БЕ БОЛНИ МОЗЪЦИ ЧЕРВЕНИ .. НЯМАТЕ ЗАПАДНО ОБРАЗОВАНИЕ И НЯМА КАК ДА ИМАТЕ ДАЖЕ И ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ. КОЕТО ВЕЧЕ Е ОЗАДАЧАВАЩО .. *** ТОВА СА ПАРИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ЕС ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКИТЕ НЕ ЖИВЕЯТ В ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ И ДО 2020 ЕС ВИ ДАВА ЗА ИНВЕСТИЦИИ 16 МРЛД.ЕВРО.... ТОВА МАЛКО ПАРИ ЛИ ВИ СЕ СТРУВАТ, ЧЕ ВСЕ КЪМ РУСКИТЕ СИ БЛЯНОВЕ ГОВОРИТЕ????"Някой да ми каже,агентите на КГБ пребиваващи в България ,дали не влияят на развитието ни като независима държава, и ни дърпат към дъното, и бедността,за да сме принудени да влезем в орбитата на Путинова Русия?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 15
kalendar
преди 9 години
Е ти живееш в тая планова икономика, само периодите са 7 годишни:) Плановата икономика на ЕС, градяща се на субсидиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 18
sisi333
преди 9 години
Eх ловешки фес *** си като градински *** ! По добре само чети и непиши глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 25 rate down comment 6
Трубадур
преди 9 години
С нетърпение чакам възраждането на плановата икономика с прословутите петилетни планове. Пък рублата ще я подкрепят с водка и сельодка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 7
Трубадур
преди 9 години
Чувал бях някъде че на руснаците само децата им са хубави щото не ги правят с ръцете си ... а пък ръчна икономика!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 32 rate down comment 14
draifuss
преди 9 години
Това нещо ръчно управление като "мастурбиране" ми звучи.Хахаха като няма долари за секс така става ръчно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още