IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Преминаваме към режим на ръчно управление на икономика

Според руския държавен глава приоритетите на правителството в сегашната ситуация трябва да бъдат изпълнението на социалните задължения и подкрепата на рублата

16:13 | 25.12.14 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Владимир Путин: Преминаваме към режим на ръчно управление на икономика

Президентът на Русия Владимир Путин призова членовете на правителството да използват активно режима на ръчно управление на икономиката. Министър-председателят Дмитрий Медведев също обяви, че по много въпроси е готов да премине към изпълнение на режима, както направи страната по време на кризата през 2008 г., информира РБК.

„Ние трябва да координираме работата на всички министерства и ведомства, нужно е да се координира работата с президентската администрация, с централната банка, необходимо е всичко да се държи под контрол. Ако е необходимо, въпреки че на някой може и да не му харесва, в този случай е абсолютно оправдано да се превключи на т.нар режим на ръчно управление. В този случай няма от какво да се срамуваме“, заяви държавният глава по време на среща с членовете на правителството, цитиран от ТАСС.

Путин също така възложи на членовете на правителството да организират работата по сектори, както постъпи страната по време на кризата от 2008-2009 г. По думите на президента трябва да е ясно „кой за какво е отговорен, какво е положението в най-големите предприятия, които са гръбнакът на страната, как това се отразява на заетостта и по какъв начин се разрешават въпросите от социален характер в предприятията“.

Според Путин приоритетите на правителството в сегашната ситуация трябва да бъдат изпълнението на социалните задължения и подкрепата на рублата. Той подчерта, че, за да се разрешат тези въпроси, се изисква координация между усилията на финансовия и икономически блок на правителството и на Руската централна банка, предава РИА Новости.

Премиерът Дмитрий Медведев увери президента, че изпълнението на социалните задължения ще бъде основен приоритет на кабинета му от първите дни на новата година.

„Никой не може да премахне социалните задължения, произтичащи от президентските укази от 2012 г., и други социални задължения, които се основават на нашите наредби“, каза ръководителят на правителството.

Медведев призна, че трудностите са свързани не само с външни фактори, но също така и поради недостатъците на управляващите, „които са се развивали през годините“. Според него вътрешните проблеми на руската икономика са се натрупали по време на съветския и постсъветския период, като работата на правителството ще бъде насочена към разрешаването им.

На 23 декември по време на разширеното заседание на партията на Медведев, който е неин председател. „Единна Русия“, той заяви, че правителството като цяло контролира ситуацията. Премиерът каза, че по много въпроси е готов да премине на ръчен режим, както вече беше направено по време на икономическата криза от 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 30 rate down comment 11
tsanko stefanov 2
преди 9 години
Ръчно управление......Божееееее.Боже!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още