IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Нуждаем се от диверсификация на икономиката

Руският президент свика среща с правителството и експерти от различни сфери за обсъждане на антикризисния план

16:43 | 13.02.15 г. 54
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

"Антикризисният план на правителството не трябва да остане само на хартия. Ясно е за какво да говорим – диверсификация на икономиката, създаване на условия за развитие, създаването на благоприятен климат, подобряване на управлението", заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с експерти от различни сфери на икономиката, съобщава ТАСС.

Държавният глава свика срещата за обсъждане на "това, което ние трябва да направим, какви решения трябва да бъдат разработени и приложени, за да се гарантира, че планът на правителството няма да остане само на хартия и ще има ефективно лидерство за постигане на поставените в него цели".

Участие в срещата взеха министър-председателят Дмитрий Медведев, първият вицепремиер Игор Шувалов, президентският съветник Андрей Белоусов, финансовият министър Антон Силуанов, министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев, гуверньорът на Централната банка Елвира Набиулина, председателят на "Сбербанк" Герман Греф и бившият министър на финансите Алексей Кудрин.

На 3 февруари Путин призова за приоритетен антикризисен план, който да подкрепя промишлеността, пазара на труда и финансовия сектор. Той отбеляза също необходимостта да се гарантира качество и икономически растеж.

Президентът заяви, че правителството вече е започнало изпълнението на антикризисния план. Владимир Путин обаче призна, че изпълнението на всички задачи ще изисква допълнителни ресурси.

На 11 февруари премиерът Дмитрий Медведев заяви, че правителството е подписало указ за използването на 500 млрд. рубли от резервния фонд в подкрепа на бюджетните цели, които бяха поставени под заплаха поради неизпълнението на приходната част.

Руското правителство представи план с 60 мерки, оценен на стойност от 2,332 трлн. рубли. Целта е да се гарантира устойчивостта на икономиката и социалната стабилност през 2015 г. Целесъобразното прилагане на плана ще бъде координирано от междуведомствена комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 4 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
"И съм убеден, че преди да прочетеш за Пол Робъртс в geopolitical.EU или infobalkani, не беше и чувал за него, нали"===А ти? ако не бях аз щеше ли да си чул?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 6 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
"По тях, Русия определено не се равива добре. А това, което съветваш мен..вземи направи ти ама за Русия. :)"===И от къде почерпи тази "достоверна" информация изградила представата ти за нещата в Русия? Ами като си чел защо пишеш глупости? Звучиш като пропагандатор. ;) Руската икономика определено бъка от дисбаланси но определено стои по добре от Американската. Времето ще ти го покаже! Като със златото. Нали помниш!? А златото расте нали? Не пада! Е за това кога какво съм прочел нали не смяташ, че ще го обсъждам с теб? Много ниска топка е! ;) Мене ме остави на страна! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 6 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Гошко каза... руски медиини регулации забраняващи присъствието на пазара им на медии с повече от 20% чуждо участие :))) Баси свободата а?" Roberts: "Често съм си задавал въпроса защо руското правителство позволява на 20 % от руските средства за масова информация да се изявяват като вашингтонска пета колона в самата Русия. Подозирам каква е главната причина: след като търпи наглата вашингтонска пропаганда вътре в самата Русия, руското правителство се надява, че някаква достоверна, опираща се на факти и информация би могла да стигне до САЩ с помощта на Russia Today и други руски новинарски агенции. Тези надежди, както и други някои надежди на руснаците относно Запада, в края на краищата вероятно са обречени на разочарование. Ако RT бъде закрита или асимилирана от западните проституиращи медии, никой няма да каже и дума, но ако руското правителство подреже крилцата агенти в руските медии, а всички тебезсрамно лъжат,ще ни проглушат ушите за лошите руснаци, потискащи свободата на словот
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 6 rate down comment 8
georgi_shum
преди 9 години
База за сравнение драги могат да бъдат само обективно измерваеми показатели, като икономически растеж, безработица, инфлация, структура на внос/износ, структура на икономиката, икономоческа свобода и т н По тях, Русия определено не се равива добре. А това, което съветваш мен..вземи направи ти ама за Русия. :) Щото бас ловя, че и за САЩ и за Русия, съм изчел в пъти повече от теб. И съм убеден, че преди да прочетеш за Пол Робъртс в geopolitical.EU или infobalkani, не беше и чувал за него, нали :)))?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Страшен аргумент и показател си дал Стояне! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 7 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
и после имало безделници които не искали да работят :)))) Ми то има и обяви за панелки за по 2000 евро квадрата!??? Това каква информация ни дава за пазара? :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 7 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
В малките градове с минимална заплата 340леа, че даже и тях не дават хои се оплачи на Арменския поп ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
http://***.paulcraigroberts.org/category/articles/ Следи публикациите. Нали си про-американси настроен!? Или симпатизираш и приемаш за меродавна само част от САЩ? Тази част която отговаря на твоите представи за света? За да направиш преценка дали една страна /в случея Русия/ се движи добре или зле, ти е необходима база за сравнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 6 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
Отвори па ти ***.bg и си намери за 800лв. раота с 6 езика познания от а до я с 20г. Стаж и кадара да е не повече от 25г. И тряя дя има ВИШО иначе не мое ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 7 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 9 години
Вместо да спорите, влезте в ***.ru вижте че 30 000 рубли, което е 461 долара е хубава заплата даже и за Москва. Всеки нормален човек разбира, че става въпрос за страна от третият свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още