IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Нуждаем се от диверсификация на икономиката

Руският президент свика среща с правителството и експерти от различни сфери за обсъждане на антикризисния план

16:43 | 13.02.15 г. 54
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

"Антикризисният план на правителството не трябва да остане само на хартия. Ясно е за какво да говорим – диверсификация на икономиката, създаване на условия за развитие, създаването на благоприятен климат, подобряване на управлението", заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с експерти от различни сфери на икономиката, съобщава ТАСС.

Държавният глава свика срещата за обсъждане на "това, което ние трябва да направим, какви решения трябва да бъдат разработени и приложени, за да се гарантира, че планът на правителството няма да остане само на хартия и ще има ефективно лидерство за постигане на поставените в него цели".

Участие в срещата взеха министър-председателят Дмитрий Медведев, първият вицепремиер Игор Шувалов, президентският съветник Андрей Белоусов, финансовият министър Антон Силуанов, министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев, гуверньорът на Централната банка Елвира Набиулина, председателят на "Сбербанк" Герман Греф и бившият министър на финансите Алексей Кудрин.

На 3 февруари Путин призова за приоритетен антикризисен план, който да подкрепя промишлеността, пазара на труда и финансовия сектор. Той отбеляза също необходимостта да се гарантира качество и икономически растеж.

Президентът заяви, че правителството вече е започнало изпълнението на антикризисния план. Владимир Путин обаче призна, че изпълнението на всички задачи ще изисква допълнителни ресурси.

На 11 февруари премиерът Дмитрий Медведев заяви, че правителството е подписало указ за използването на 500 млрд. рубли от резервния фонд в подкрепа на бюджетните цели, които бяха поставени под заплаха поради неизпълнението на приходната част.

Руското правителство представи план с 60 мерки, оценен на стойност от 2,332 трлн. рубли. Целта е да се гарантира устойчивостта на икономиката и социалната стабилност през 2015 г. Целесъобразното прилагане на плана ще бъде координирано от междуведомствена комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 13 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Пол Крейг РОБЪРТС: Друга тема на интервюто беше понижаването на кредитния рейтинг на Русия до спекулативно равнище. Извън всякакво съмнение, това понижаване на рейтинга от агенцията Standard and Poors е политическа крачка. Тя потвърждава нещо, което вече знаем, а именно, че американските рейтингови компании са корумпирани политически предприятия. Спомняте ли си рейтинга инвестиционно равнище, което американските рейтингови агенции даваха на очевидно субстандартен ***? На тези рейтингови агенции им плащаше Уолстрийт; както и Уолстрийт, те служат на американското правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Пол Крейг РОБЪРТС предполагам знаеш кой е! Преглеждай от време на време страницата му ;) Той не е момче нито е СТРАХО! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Пол Крейг РОБЪРТСПо-специално, Russia Today има широка западна аудитория. Контрастът между правдивите репортажи на RT и лъжите, разпространявани от американските медии, лишава Вашингтон от контрол върху интерпретацията на събитията. Това вече е нетърпимо.Лак изпрати сигнал до Russia Today. Той звучи така: запушете фонтана; престанете да говорите неща, противоречащи на нашата линия; престанете да оспорвате фактите, както ги формулира Вашингтон, а медийните прес-титутки ги съобщават; стойте мирно в строя, иначе мислете му.С други думи, свободата на словото, рекламирана от Вашингтон и от неговите европейски, канадската, австралийската държави-марионетки означава: свобода на словото за пропагандата и лъжите на Вашингтон, не и за истината. Истината е тероризъм, защото тя, тази истина е главната заплаха за Вашингтон.Вашингтон би предпочел да избегне това затруднение, като закрие RT, както васалът му Британия направи с Press TV. Вашингтон просто иска да принуди Russia Today да млъкне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 8
georgi_shum
преди 9 години
И продължаваш да се излагаш:) Щотото ще я обявяват за нещо си РТ затова отваря офиси във всички големи западни столици..А CNN, напусна Русия в края на ноември 2014, заради новите руски медиини регулации забраняващи присъствието на пазара им на медии с повече от 20% чуждо участие :))) Баси свободата а?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 11
georgi_shum
преди 9 години
Хахаха:) ще ме умориш момче:) Аа и ако Путин е успешен икономически, що е тази среща, този план, и това му изказване?:) Или викаш и това е гнусна западна пропаганда :)))?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Щом има мераци да обявят най гледаната международна медия в момента в САЩ и не само там - RT за терористична организация смятай за каква свобода иде реч. За сравнение CNN няма такъв "статут" в Русия въпреки откровенната си пропаганда срещу Путин. Виж мястото на едната държава виж и другата. :)) Така че нека се сравняваме с тези от "нашия" лагер. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Е това е завидна позиция. Пак че са я включили. Щото знаем как оценяват и рейтинговите агенции. Колко е безпристрастна за Русия оценката можем да съдим по това каква оценка има САЩ където всички медии се държат от шепа хора свързани с Белия дом. Достатъчно е да се види как са назначавани генералните им директори /в CNN например/ Нас си да гледаме, че съюзниците ни така ни оценяват! Това е за нас приятелска оценка. Представи си каква щеше да е ако някои наши политици не правеха ........ на запада ежедневно ! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 11
STRAHO
преди 9 години
Не само успехи в икономиката но и доста територии доброволно се присаединиха към Русия и още много се натискат. Интересно защо огромния процент от бежанците украинци бягат в Русия, при лошия Путин. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 14
georgi_shum
преди 9 години
В същата класация Русия е на 148 мо място. Резултата - умствено увредени от руска пропаганда индивиди ( като теб, и болшинството руснаци за жалост), които си мислят, че за всичките им лични, икономочески, държавни и всякакви други проблеми, е виновен "гнилия" Запад и САЩ :) Аа и евреите, нали така? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Дали ще проработят плановете им предстои да видим. Това което се вижда до сега / последните 15 години/ са само УСПЕХИ за Путин! Запада да си живее с филма пежисиран от пропагандата им . Това не променя ФАКТИТЕ ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още