IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отговорите на най-важните въпроси за бъдещето на Гърция

Страната дължи почти 1,6 млрд. евро на МВФ. Какво ще се случи, ако не успее да плати?

08:16 | 27.05.15 г. 55
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 36 rate down comment 11
Атанасио
преди 8 години
Григор Лилов показа законопроект за споделяне на загубите на банките тоест всички ще плащат и гарантираните влогове а не както в Кипър само на 100 000 евро (след 75 мин.) - http://***.skat.bg/products.php?type=10&genre=8364Преди 75 минута каза ,че Стив Ханке е казал да се молим Гърция да не фалира защото при 22% дял на гръцките банки ще стане страшно.Колкото до гръцките маймуни - ''Общата стойност на старите и новите задължения към данъчните служби е над 77 милиарда евро.'' - http://darikfinance.bg/***/115205#commentsТова за което Гърция е на 100% права е ,че иска лихвите по дълга да са до 0,2% и да си връща дълга десетилетия но Италия ,Испания точно това гледат за да смъкнат и техните лихвиСтатията за френският дълг е добра за да се схване същината - http://bg.mondediplo.com/article1280.htmlтоест въпроса е защо държавите не взимат пари от държ.монерна банка или ЕЦБ както САЩ взимат от ФЕД и лихвата се облага с 90% данък и кражбите стават по друг начин обяснено добре във
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 32 rate down comment 25
юрист
преди 8 години
Е- като не искате да получите квалифицирана юридическа консултация заради 40тте-50тте лева адвокатско възнаграждение, което се дължи за предоставяне на правна консултация- има лек- трошете си главите сами, продължавайте да се тревожите и накрая се удавете в чаша вода - до това води пренебрегването на този вид специализирани услуги и манталитета "Защо да пълня гушите на адвокатите с пари- мога и сам/а да се справя с проблема":D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 32 rate down comment 24
юрист
преди 8 години
Посетете кантората на който и да е било колега и ще получите адвокатска консултация. Отговорът на Вашият въпрос по същество представлява адвокатска услуга, наречена писмена адвокатска консултация на правно основание чл.24 ал.1 т. 1 от Закон за адвокатурата и всеки адвокат има право да реализира чл.36 ал.1 и ал.2 от същия законhttp://***.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135486731
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 43 rate down comment 9
крас
преди 8 години
ЗАКОНА Е ЗА КОН, НО НЕ И ЗА ЧОВЕК. ВИДЯХМЕ КОЙ ВМЕСТО ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ПЛАТИ УМИШЛЕНИЯ ФАЛИТ НА КТБ, КОЙ ПРИБРА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА, КОЙ ЗАГУБИ И КОЙ СПЕЧЕЛИ. Вместо да коментираме закона е по добре да видим какво ще се случи със системата на скачени съдове каквато е гръцката и българската банкови системи. Да не забравяме, че кризата в КТБ започна точно с закупуването на една гръцка банка Емпорики, която в последствие в търговския регистър бе записана, че е била собственост на френска фирма от системата на Креди агрикол, а после възкръсна като ТБ "Виктория" в която квесторите покриха добрите активи на КТБ. КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТБ "ВИКТОРИЯ" И С ЕДНОИМЕННАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ?КУПИ ЛИ ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ИЛИ НЕ?МОЖЕ БИ СИНДИЦИТЕ ЩЕ НИ КАЖАТ, АМА КАК ДА ГО НАПРАВЯТ КОГАТО НЕ СЕ ЗНАЕ ОТКОГА Е НАСТЪПИЛА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА КТБ. ТАКЪВ КАРАБАТАК ЩЕ Е И С ПОДЕЛЕНИЯТА НА ГРЪЦКИТЕ БАНКИ РАБОТЕЩИ У НАС. ПАК БЮДЖЕТА И ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ПЛАЩАТ МАСРАФИТЕ ИМ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 42 rate down comment 9
Dury
преди 8 години
Юристе,прав си,но в този конкретен случай и адвокат е трудно да намериш.Хайде въпроса да го опростя така,ще ли се окажем българските граждани и фирми с депозити,кредити и банкови карти в Алфа банк в един момент гърци,а не българи ? Или без вина,виновни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 46 rate down comment 8
qnidopi
преди 8 години
Алфабанк в България е просто клон на Гръцката Алфабанк, не е дъщерно юридическо лице (както са ОББ и Юробанк). Ако фалира Алфабанк Гърция се случва следното: ако имаш депозити - чакаш гръцкото ФГВ да ти върне парите; ако имаш кредит - продължаваш да си го плащаш без да има разлика за теб, защото кредитния портфейл дори при фалит ще бъде продаден на някой (друга банка най-вероятно), който пак ще си търси парите. Хубаво е само да изчакаш малко за да не бумкаш вноските в замразени сметки.При ОББ и Юробанка ще е същото с тази разлика, че ако си с депозит ще чакаш парите от нашето ФГВ.Съкращенията на служителите и масовото затваряне на клонове клиента не го касае особено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 32 rate down comment 22
юрист
преди 8 години
Момчета, вместо да се опитвате да разсъждавате над закона + наредбата, защо просто не ги прочетете?:) Впрочем- ако и тогава ви е трудно да го разберете - бегом на спявка при който и да е колега- адвокат. Нека всеки се занимава с това , за което е следвал и с конкретната си професия- съгласни ли сте?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 39 rate down comment 8
Pivoley
преди 8 години
А какво става ако гърците масово се юрнат да си теглят и останалите пари в банките? Този вариант най-вероятно ще се случи веднага след като бъде обявен дифолта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 36 rate down comment 8
sdar
преди 8 години
Това с фондовете за гаранциите е ясно. Въпросът е какво да прави човек и какво да избере. Дали е по-добре да си държиш парите в наша банка с неясна гаранция, защото във фонда за гарантиране няма пари, или е по-добре да си в гръцка банка? Май най-добре е парите в чужбина в банка в някоя бяла държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 36 rate down comment 8
Dury
преди 8 години
Имах предвид днешната публикация,не цитираната
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още