IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улюкаев: Цената на петрола се връща към растеж през втората половина на 2016 г.

Цена от 50 долара за барел догодина е обективна, смята руският министър на икономическото развитие

14:05 | 07.12.15 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Улюкаев: Цената на петрола се връща към растеж през втората половина на 2016 г.

През втората половина на 2016 година ще се завърне положителната динамика на петролните пазари, а цената на петрола ще намали своята волатилност. Тази прогноза направи министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев пред телевизия „Россия 24“.

„Смятам, че прогноза от 50 долара за барел през следващата година е напълно обоснована“, коментира още той.

Руската информационна агенция ТАСС припомня, че в края на миналата седмица руската Дума одобри федералния бюджет за 2016 година. В него е записана цена петрола от именно 50 долара за барел. Междувременно петролът се търгува под нивото от 40 долара на барел, след като ОПЕК не намали квотите за добив на суровината. 

В одобрената бюджетна рамка на Русия са заложени още приходи за 2016 година в размер на 13,7 трилиона рубли и малко над 16 трилиона рубли разходи. Прогнозата на руското правителство е инфлация от 6,4%.

Пред „Россия 24“ Алексей Улюкаев прогнозира, че спадът на инвестициите в Русия през 2015 година ще бъде най-много в рамките на 7%. Първоначалните очаквания на правителството бяха за свиване от 9,9 на сто. Най-голям обем инвестиции са направени в сектор „Енергетика“.

Пред телевизионния канал министърът коментира още, че се наблюдават и признаци за възстановяване на потребителското търсене.

В края на ноември Алексей Улюкаев коментира пред дипломати, че рецесията в Русия е приключила. Прогнозата на министерството е, че за 2015 година руската икономика ще отчете спад в рамките на между 3,7% и 3,9%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 20 rate down comment 4
Ironhorse
преди 8 години
Ха, без обиди и политически пристрастия ще изкажа моето мнение в полза на 20 щ.д. за барел:1. ОПЕК практически узакони по-високия си добив с 1,5 млн. барела дневно до около 43.2. Иран постоянно увеличава добивите си.3. Либия започна бавно да се възстановява от разпада и увеличава добивите си.4. Венецуела е изправена пред тотална смяна на властта. Нали си спомняте за национализации и прочие Чавистки простотии извършени от Мадуро. Е, Мадуро загуби изборите и то катастрофално. Очаквам още от средата на 2016 Венецуела да повиши добивите си, като петролните компании се върнат на законните собственици.5. Дизелгейт. Този скандал е толкова мощен и тепърва ще се отрази на автоиндустрията. За мен дизела до 10 години е свършен. Просто се отваря широко нишата за хибриди и електромобили. Цената, естествено леееко нагоре, но няма да има евтина алтернатива.6. Вече открито се говори, че СА са готови на 20 щ.д. за барел, само и само да изтикат Русия от Сирия, а Иран да няма възможност инвестира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 5
needtoknowmore
преди 8 години
Ако беше казал $100 нямаше да има абсолютно никаква разлика. Тези в Русия съвсем го карат на комунизъм, цената не се определя по административен път, но кой да им каже ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 3
lyusien
преди 8 години
Nito e prikluchila rezesiata v Rusia i nama da bade 3.7 % She bade po veche Moge bi dvaino I zenite na petrola gi opredela ne Ulukaev a PASARA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 6
misanthrope
преди 8 години
Баба Меца казала на Зайо- Зайо, тази година, ще има много круши.- А, е защо така мислиш бе бабо Мецо?- Ами много ми се ядат:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 10
michaelis12
преди 8 години
Улюкаев не е чел предишната сатия в Инвестора за 20$ и коментара на Моторесте как им вещае фалит като Венецуела ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още