IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Въпросът ще нападнем ли Украйна е провокативен

Разширяването на НАТО на изток е заплаха за сигурността на Русия, смята руският президент

22:00 | 08.12.21 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Кириакос Мицотакис разговаря с Владимир Путин. Снимка: Kremlin.ru</em></p>

Кириакос Мицотакис разговаря с Владимир Путин. Снимка: Kremlin.ru

"Това е провокативен въпрос". Така руският президент Владимир Путин отговори на директния въпрос дали Москва се готви за инвазия в Украйна или не, отправен по време на пресконференция след срещата с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, пише ТАСС.

Путин отбеляза, че разширяването на НАТО на изток, включително и влизането на Украйна в алианса е от изключително значение за безопасността на Русия в средносрочен и в стратегически план. Той потвърди, че темата е била дискутирана по време на видеоконферентната среща, която проведе снощи с американския президент Джо Байдън, определяйки разговора като "много открит и конструктивен".

"Не може да не ни притеснява влизането на Украйна в НАТО, защото след това без съмнение следва обмен на военни контингенти, бази и оръжия, които ни заплашват", категоричен е руският президент, припомняйки разположения противоракетен щит в Полша и Румъния.

Политиката на Русия е миролюбива и е в правото си да обезпечи своята безопасност в средносрочен и дългосрочен план, обясни още Путин.

"Разбира се, всяка страна има право да избере своя начин да обезпечи безопасността, но това не трябва да бъде правено по такъв начин, че да нарушава интересите на другите страни и да застрашава безопасността на други страни", обясни руският президент в коментар за разширението на НАТО на изток.

По време на срещата си Путин и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис са обсъждали въпросите по доставките на природен газ, туризма и инвестициите. Двамата са изготвили план за действие, който да доведе повече руски туристи в Гърция, коментира гръцкият премиер по време на пресконференцията.

Колкото до природния газ, който Гърция получава от Русия, Мицотакис призова нестабилните пазарни условия да не бъдат отразени върху съществуващото споразумение за доставка на суровината.

Гърция е най-големият пазар на "Газпром" на Балканите с 3,1 млрд. куб. метра доставен газ през 2020 година. По данни на газовия гигант, публикувани преди ден, доставките за тази година вече надхвърлят 3 млрд. куб. метра и се очаква да доситгнат рекордно ниво. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

31
rate up comment 7 rate down comment 5
Frosty
преди 2 години
Всички знаем, че на другаря Ватныков главата му е пълна с вата вместо мозък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ето ти линк с думите на Пyтeтo, лузърче дърто: https://m.investor.bg/evropa/334/a/putin-kitai-ne-e-zaplaha-no-amerikanskite-svryhzvukovi-oryjiia-sa-340803/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Дребно разплуто същество, пак ли тичкаш да се оплакваш на някой? Цял живот си така, затова го завършваш в ролята на лузър и в личния живот и в служебния. Озлобен лузър, дето пише "иСконно", но се прави на вечерен даскал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 10 rate down comment 4
Императорът
преди 2 години
Сега ти чета останалите бълнувания - ИНВЕСТОРЪТ - защо не му изтриете профилът на тоя? Знам, че трябва да бъдем толерантни към хората с нещастна съдба и психически увреждания, ама тука ли им е мястото все пак? Ватенка, нещастна гавра на природата - ментален дpислю - Вова Путин е казал такава небивалица само в болинет фантазии на тежко увреденият ти мозък. В реалността, от която ти отчаяно бягаш, руснаците ВЕЧЕ имат на въоръжение "Авангард", "Оникс" - а американците ОЩЕ нямат успешен дори експериментален старт на хиперзвукова ракета !!! Видя се коя икономика е малка и коя голяма - щом САМО Газпром може да срине ЦЯЛАТА европейска икономика, стига да поиска !!! Честно ти казвам - АЗ ако бях на ТВОЕ място, щях до помисля за някакво крайно решение за страданията си - висок покрив, тънко въже, шепа силни сънотворни... защо се самоизмъчваш? Апропо - няма да ти пиша повече - изобщо не е достойно от моя страна да се гавря с човек с психически недъзи. Извинявам се - повече няма да те мъча :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 9
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Само като те видя, разплут женчо самотник, продаващ застраховчици на тая възраст и ми става смешно и жалко. Ти си си един обикновен провал и в личния живот и в кариерата. Панелен cкот. Какво ти остава друго, освен да мразиш успелите?! ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 9 rate down comment 5
Императорът
преди 2 години
Дегeнeрат, както винаги пишеш глyпости, т.е. каквото ти е спуснал прекия ръководител, за да си заработиш центовете. Къде и какво са откраднали руснаците от Китай или Монголия или Грузия? Държава Далечен изток не знам да е имало някога. Полша? ЗАЩО сега 183 от територията на тая пеиянска държава е върху исконно немски земи? Благодарение на кой? За украйна пък - твърдението ти е проява на върховна наглост или на върховно дeбилcтво, или и двете. Руснаците СЪЗДАДОХА тая измислена държава, а хрушчов и подари исконно руски територии !!! Крим, Донбас са населени над 90% с руснаци !!! То като погледнеш езиковата карта на населението, всичко е очевадно - украйна държи три пъти по-големи територии от тези, населени с украинци - украйна е крадецът !!! Обвиняваш Русия - ама как някой може да открадне нещо, което е негово? За теб може да е нагло, пoдчoвек недоразвит, Русия да иска да защити националната си сигурност, но тя ще го направи, дори ако това значи да заличи украйна от картата не по-малко бързо, отколкото я е създала. И стига си дрънкал за пиянство и пиянски работи. Ако си закъснял да си налееш сутрешната доза шльокавица или евтинджос-водка - сипи си и стига дpaйфа тука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 3 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Специално за всички русофилски клeпapи: "...попита Путин по време на инвестиционния форум Russia Calling! в Москва, цитиран от Bloomberg. Видяхме реакцията на нашите американски партньори на това, но ние знаем, че САЩ са малко по-напред в развитието на свръхзвукови оръжия, отбеляза президентът." Да се чете МНОГО по-напред. Нещо, като при самолетите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 2 години
А като видя разплут самотен женчо с дамска прическа (отзад, че отгоре си плешив) да се пеняви на тема мъже и гей-паради, ми става супер смешно. Ама виж се бе, на какво приличаш! https://m.youtube.com/watch?v=yOD7bUU24gc
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 5
Императорът
преди 2 години
Свръхзвуковите са въздух под налягане в другия лагер. САЩ още не могат да направят експериментален пуск на хиперзвукова ракета, без тя да се взриви още на старта. Руснаците вече ги имат на въоръжение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 2 години
А по повод "великите" пиянски оръжия - дори самите пияници са наясно, че на всички фронтове загубиха съревнованието, останаха им само ядрените ракети. Впрочем, всички спорове с русоробчета завършват така " ама ядрените ракети..". То какво остана - икономика смях, по-малка от на Южна Корея или Италия, заплати - смях, ниво Албания, все още 1/3 от населението е на външни клозети, самолети - смях, рисунки и обещания, кораби ...смях, Кузя флагман, хиперзвукови ракети - смях и рисувани клипчета, самото *** си призна официално съвсем скоро, че американците са доста по- напред. А на полевата техника скоро им показаха какво се случва и то с второкачествени турски дронове, направо не им се повярва. Пyтeтo превърна русия в токсична яма с ядрени ракети, злобна, алкохолизирана и гладна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още