IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата обещава да бъде напрегната и интересна за капиталовия пазар

Утре се очаква лихвено решение в САЩ, в Азия се задава ниска ликвидност заради поредица от почивни дни

10:02 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата обещава да бъде напрегната и интересна за капиталовия пазар

Новата седмица стартира с обещание да бъде доста напрегната и динамична както за родния пазар, така и за международните. В България основна предпоставка за интерес представлява обновената база на борсовите индекси, докато в международен план новините се очакват предимно от САЩ.

Погледите на инвеститорите ще бъдат насочени към заседанието на ръководителите на Федералния резерв на САЩ, които утре имат заседание за определяне на лихвения процент в страната. Повечето анализатори не очакват някакви извънредни действия от страна на централната банка, но въпреки това срещата се очаква с голям интерес.

Причината за това е надеждата, че ръководителите на Фед ще дадат сигнал за бъдещите си намерения както по отношение на лихвата, така и по въпроса дали се очакват допълнителни мерки за увеличаване на ликвидността във финансовата система.

От САЩ се очакват и данни за пазара на недвижими имоти, които могат да предизвикат сериозни вълнения сред инвеститорите. След слабото подобрение на ситуацията през юли, сега анализаторите очакват разрешителните за строеж и началното жилищно строителство да останат в близост до стойностите от миналия месец.

В края на седмицата излизат данните за продажбите на нови жилища, които заедно с продажбите на съществуващи жилища, очаквани в сряда, ще дадат пълна картина за състоянието на сектора през август.

Останалите новини от САЩ са свързани с редовните данни за молбите за безработица и индекса на поръчките на дълготрайни стоки. На корпоративния фронт се очакват резултати от Nike, Adobe, Darden Restaurants, General Mills, KB Homes и Carnival, съобщава CNBC.

В Европа по-интересните икономически новини тази седмица са свързани с данните за търговския баланс на Швейцария, индустриалните поръчки и потребителското доверие в еврозоната, както и с експресните оценки на PMI индекса за секторите на производството и услугите във водещите европейски икономики.

Новата седмица се очертава като интересна и за азиатските пазари, където се очертава доста ниска ликвидност заради предстоящи почивни дни в региона. Днес борсата остава затворена в Токио, сесия няма да има и в четвъртък. От сряда до петък пък търговия няма да има в Китай.

В различни дни от седмицата пазарите ще останат затворени в Хонконг, Южна Корея, Тайван и Филипините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още