IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street възстановиха част от загубите

Движенията в днешната сесия бяха в тесни граници

23:31 | 14.02.12 г.
Индексите на Wall Street възстановиха част от загубите

С движение на индексите в тесни граници се отличи днешната сесия на Wall Street. Накрая два от индикаторите успяха да преодолеят загубите от началото на сесията, но с минимални покачвания.

Dow Jones се повиши с 0,03% до 12 878 пункта, S&P 500 отбеляза спад от 0,09% до 1 351 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,02% до 2 932 пункта.

Данните за продажбите на дребно в САЩ не се оказаха сериозен фактор за движенията на пазара. Инвеститорите продължават да наблюдават развоя на събитията в Гърция.

“Очакванията за продажбите на дребно в Щатите бяха завишени заради по-добрата статистика в последно време”, коментира пред Bloomberg Матю ди Филипо от Stewart Capital. По думите му Европа ще продължи да стои в центъра на събитията, а основният въпрос е проблемите на коя от затруднените държави са решими.

Съобщението, че финансовите министри на еврозоната, ще обсъждат новата спасителна програма за Атина по телефона, доведе до спекулациите, че финансирането най-вероятно отново няма да бъде одобрено.

Междувременно Ройтерс съобщи, че лидерът на ПАСОК Георгиос Папандреу е отстъпил и е дал писмени гаранции за изпълнението на икономическите и фискални ангажименти на Гърция и след изборите.

Сред най-губещите позиции в Ню Йорк се наредиха акциите на Yahoo, след като АП и Ройтерс съобщиха, че преговорите с Alibaba за продажбата на азиатските активи на американската компания са се провалили заради редица разногласия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още