IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само Nasdaq е нагоре в началото на щатската сесия*

Инвеститорите са под влиянието на резултатите от срещата на върха на ЕС, на която беше подписан фискалният пакт

17:44 | 02.03.12 г.
Само Nasdaq е нагоре в началото на щатската сесия*

С минимални изменения на индексите и превес на песимизма се води търговията на Wall Street.

По-малко от час след началото на сесията Dow Jones отстъпва с 0,17% до 12 958 пункта, S&P 500 отбелязва спад от 0,15% до 1 372 пункта, а Nasdaq единствен се повишава с минималните 0,02% до 2 990 пункта.

Инвеститорите са под влиянието на резултатите от срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел, на която 25 държави-членки на общността подписаха фискалния пакт.

Днес стана ясно, че се отлага одобрението на повече от половината от новата спасителна програма за Гърция. Финансовите министри на държавите от еврозоната склониха само за парите, които имат отношение към преструктурирането на дълга на Атина, както и за част от средствата за рекапитализацията на гръцките банки.

Европейските лидери се съгласиха също така да ускорят набирането на средства за постоянния спасителен фонд на еврозоната под натиска на Международния валутен фонд (МВФ) и Г-20.

Германският канцлер Ангела Меркел обаче успя да отложи дискусиите за увеличаването на тавана на средствата за спасително кредитиране на затруднени държави от еврозоната.

Меркел също така беше категорична, че Европейската централна банка (ЕЦБ) няма да влива повече ликвидност в банковата система на еврозоната.

Несъщественият ръст на технологичния индекс беше подкрепен от високото търсене на акциите на сайта за потребителски оценки за местни компании и ресторанти Yelp.

Със сериозен скок се отчетоха и акциите на Zynga след публикуването на материал, според който компанията ще пусне собствен сайт и ще развива игрите си независимо от Facebook.

* Актуално към 17.10 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още