IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за жилищния пазар разочароваха инвеститорите на Wall Street*

Продажбите на нови жилища в САЩ през февруари са намалели с 1,6%, докато прогнозите бяха за ръст от поне процент спрямо януари

16:47 | 23.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Данните за жилищния пазар разочароваха инвеститорите на Wall Street*

Индексите на Wall Street тръгнаха надолу заради по-лошите данни за жилищния пазар в САЩ през февруари.

Час след началото на сесията Dow Jones се понижава с 0,2% до 13 020 пункта, S&P 500 изтрива 0,3% до 1 389 пункта, а Nasdaq отбеляза спад от 0,5% до 3 048 пункта.

Продажбите на нови жилища в САЩ през февруари са намалели с 1,6% до 313 хил. жилищни единици на приравнена към годишна основа база. Анализатори очакваха ръст на сделките с нови жилища от поне процент спрямо януари, но прогнозата им изненадващо не се оправда, съобщи Bloomberg.

Новопостроените жилища не успяват да се конкурират с имотите с наложена възбрана на пазара, които са значително по-евтини. С настоящите темпове на продажби запасът от нови жилища на американския пазар ще бъде продаден за близо 6 месеца.

Данните тази седмица показаха, че на жилищния пазар в САЩ има известно раздвижване в определени региони на страната, но за цялостно възстановяване все още е рано да се говори.

Беше отчетено намаление на новозапочнатите жилищни проекти, макар и да се очаква оживление в строителството заради високия брой издадени разрешителни за строеж.

Неочакван спад през февруари регистрираха и продажбите на стари жилища в Страната на неограничените възможности. Една трета от сключените предварителни договори са били отменени.

* Актуално към 16.30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още