IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесени настроения на Wall Street след данните за промишлените поръчки*

Икономисти прогнозираха по-силен ръст на поръчките през февруари, но все пак според експерти възстановяването на промишления сектор в САЩ е стабилно

17:29 | 03.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Смесени настроения на Wall Street след данните за промишлените поръчки*

Със смесени настроения и движения на индексите в тесни граници се води сесията в Ню Йорк.

Dow Jones отбелязва спад от 0,01% до 13 264 пункта, S&P 500 се понижава с 0,07% до 1 418 пункта, а Nasdaq се покачва с 0,22% до 3 126 пункта.

Малко след началото на сесията търговското министерство на САЩ съобщи, че промишлените поръчки през февруари са нараснали с 1,3%. Икономисти, анкетирани от Bloomberg обаче очакваха повишение от 1,5 на сто.

Ревизията на данните за промишлените поръчки през януари пък показа, че спадът им е бил по-дълбок, отколкото се смяташе. Вместо с 1% през първия месец на годината поръчките са намалели с 1,1%.

Като се изключат силно волатилните поръчки за транспортно оборудване американското търговско министерство отчита ръст на поръчките от 0,9%, след като през януари беше регистриран спад от 0,5 на сто.

Все пак според експерти възстановяването на промишления сектор в САЩ е стабилно. „Производственият сектор е скалата, върху която се крепи възстановяването и тази база е стабилна“, коментира Джоел Нароф, президент на Naroff Economic Advisors.

Основен двигател на растежа при промишлените поръчки е увеличението в поръчките на капиталови стоки, показва още статистиката. С добри резултати са и поръчките на автомобили заради по-засиленото търсене.

По-късно инвеститорите очакват и резултатите от срещата на Комисията за открития пазар към Федералния резерв.

* Актуално към 17.10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още