IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данни за заетостта в САЩ натиснаха надолу индексите на Wall Street*

Спадът на промишлените поръчки в САЩ през март и данните за безработицата в еврозоната също натежаха на борсите

18:27 | 02.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Данни за заетостта в САЩ натиснаха надолу индексите на Wall Street*

След като вчера Dow Jones достигна най-високото си ниво от декември 2007 г., днес индексите в Ню Йорк тръгнаха надолу в началото на сесията.

След повече от час и половина търговия Dow Jones се понижава с 0,35% до 13 233 пункта, S&P 500 изтрива 0,46% до 1 399 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,31% до 3 041 пункта.

Днес консултантската компания ADP Employer Services обяви, че през април частният сектор в САЩ е създал по-малко работни места от очакваното. Според данните на компанията бизнесът в страната е създал 119 хил. работни места през април при очаквани поне 170 хил., съобщи Bloomberg.

Компаниите вероятно ще разширяват работната си сила по-колебливо, докато не видят повече доказателства за ръст на потребителските разходи, които формират около 70% от американската икономика, посочват от ADP.

След два дни американското трудово министерство ще оповести статистиката за състоянието на пазара на труда. Очакванията на анализаторите са данните да покажат ръст на новите работни места в частния сектор, а безработицата в страната да остане на ниво от 8,2%.

Според доклад на търговското министерство на САЩ промишлените поръчки през март са се понижили с 1,5%, след като през февруари отбелязаха ръст от 1,1%. Данните обаче съвпадат с очакванията на експертите, които прогнозираха даже малко по-дълбок спад на промишлените поръчки през март.

Само ден по-рано ISM съобщи, че през април производствената активност в Щатите е нараснала с най-бърз темп от близо година.

Като се изключат поръчките на транспортно оборудване обаче промишлените поръчки в САЩ през март са нараснали с 0,1%. Поръчките на транспортно оборудване са намалели с 13%, основно заради спада на поръчките в авиацията.

Негативно на настроенията на инвеститорите подействаха и данните за безработицата в Европейския съюз и еврозоната през март. Данните на Евростат показаха, че безработицата в еврозоната е нараснала до 15-годишен връх на фона на продължаващото свиване на производствения сектор.

* Актуално към 17.55 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още