IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McGraw-Hill излезе на загуба за четвъртото тримесечие

От компанията-майка на рейтинговата агенция Standard & Poor's смятат иска на министерството на правосъдието на САЩ за фактически и правно необоснован

17:05 | 12.02.13 г.
McGraw-Hill излезе на загуба за четвъртото тримесечие

Финансово-информационната компания McGraw-Hill Cos., която е собственик на рейтинговата агенция Standard & Poor`s, обяви нетна загуба за четвъртото тримесечие на 2012 г. от 216 млн. долара, или 76 цента на акция, при нетна печалба от 214 млн. долара, или 73 цента на акция, за същия период на предходната година, съобщи MarketWatch.

Печалбата от продължаващи операции бе 67 цента на акция при 37 цента на акция година по-рано. От компанията обявиха, че възнамеряват да продадат образователното си подразделение и са го класифицирали като прекратена операция.

Приходите са достигнали 1,23 млрд. долара, докато през последното тримесечие на 2011 г. са били 1 млрд. долара.

Проучване сред анализатори, анкетирани от FactSet, показа, че те очакват средна печалба от 68 цента на акция при приходи от 1,32 млрд. долара.

От McGraw-Hill прогнозират, че през 2013 г. изгладената им печалба ще достигне между 3,10 и 3,20 долара на акция при 2,75 долара на акция за 2012 г., но предвижданията на анализаторите бяха за печалба от 3,57 долара на акция.

От компанията изтъкнаха също, че според тях делото, заведено през миналата седмица от американското министерство на правосъдието срещу Standard & Poor's, е без фактически и правни основания. Оттам добавиха, че планират силна защита в рамките на процеса, и припомниха, че рейтинговата агенция вече има изграден тип на поведение в подобни случаи при положение, че 41 подобни бяха отхвърлени или изтеглени.

Искът на правителството не отразява основния факт, че Standard & Poor's е определяла рейтинги по обезпечени дългови облигации (collateralized-debt obligations – CDO) добросъвестно.

От McGraw-Hill подчертаха, че от министерството на правосъдието са избрали електронни писма от над 20 млн. подобни и други документи, които обаче според тях показват култура на ожесточен дебат, но не и извършване на престъпление.

Твърденията на министерството, че Standard & Poor's е определяла преднамерено високи рейтинги в случаи, когато те е трябвало да бъдат по-ниски, просто не са истина, отбелязват от компанията-майка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още