IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Apple потъват с 6% в началото на щатската сесия*

Книжата на Verizon Communications поскъпват минимално след рекордната в корпоративната история емисия облигации

18:14 | 11.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Apple потъват с 6% в началото на щатската сесия*

Основните американски фондови индекси поеха в противоположни направления в началото на днешната сесия, а инвеститорите изглежда поемат дъх след 6-те последователни сесии на печалба на Standard & Poor's 500, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,29% до 15 234,95 пункта, воден от акциите на IBM, които поскъпват с 1,2% до 188,90 долара за брой, и тези на Microsoft, прибавящи 1,15 към стойността си до 32,75 долара.

Standard & Poor's 500 отстъпва с 0,22% до 1 680,23 пункта, като сред ключовите му подсектори компаниите за комунални услуги водят губещите, докато тези за производство на стоки за масова употреба печелят територии. Nasdaq Composite се понижава с 0,57% до 3 707,62 пункта. 

Молбите за ипотечни кредити са се сринали през миналата седмица от достигнатия връх за годината, а активността по рефинансирането е спаднала до най-ниското си ниво от над 4 години, сочи проучване на американската Асоциация на ипотечните банкери.

Запасите на търговците на едро пък са нараснали с 0,1% през юли, след като през юни се бяха понижили с 0,2%, става ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст на запасите с 0,3%.

Акциите на Apple потъват с 5,9% до 465,44 долара само ден, след като технологичният гигант представи два нови модела iPhone. Разочарованието за цената на евтиния iPhone 5C натежава върху представянето на ценните книжа на компанията, смятат пазарни анализатори, за които цената може да се окаже твърде висока и това да ограничи продажбите на ключови развиващи се пазари. Bank of America и Credit Suisse пък понижиха рейтинга си за акциите на Apple.

Пазарната капитализация на Morgan Stanley се разширява с минималните 0,04% до 28,05 долара за акция, след като UBS повиши рейтинга им, както и целта си за цената им, позовавайки се на движения все повече от управлението на инвестиции бизнес модел на американската банка.

Акциите на Verizon Communications поскъпват с 0,2% до 46,55 долара, след като компанията официално обяви, че ще емитира облигации на стойност 49 млрд. долара – рекорд в корпоративната история въобще, като предишният на Apple бе на стойност едва 17 млрд. долара. Телекомуникационният гигант ще използва средствата вместо мостов кредит за придобиването на дела на Vodafone в смесеното им дружество Verizon Wireless.

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още