IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America се върна към печалба през първото тримесечие

Втората по големина американска банка отчете печалба от 3,36 млрд. долара спрямо загубата от 276 млн. долара година по-рано

16:29 | 15.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bank of America се върна към печалба през първото тримесечие

Bank of America Corp (BofA) заяви в сряда, че е излязла на печалба през първото тримесечие, след като втората по големина американска банка започна да се възстановява от загубите от правни дела в предходни години.

Базираният в Шарлот, Северна Каролина, кредитор отчете печалба от 3,36 млрд. долара (0,27 долара на акция) в сравнение със загубата от 276 млн. долара (0,05 долара на акция), постигната за същия период на 2014 г. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters очакваха печалба от 0,29 долара на акция.

Приходите спаднаха до 21,42 млрд. долара. Експертите предвиждаха ниво от 21,51 млрд. долара, предава MarketWach.

Заместник-председателят и главен изпълнителен директор на Bank of America Брайън Мойнихан, се опитва да подобри резултатите от около година, през която печалбата се срина с 58% на фона на огромните правни разходи. Загубата на банката през първото тримесечие на 2014 г., свързана със съдебни спорове и такси за ипотечни споразумения с федералните прокурори и регулатори надхвърлиха 6 млрд. долара.

Акциите на BofA поевтиняват с 12% от началото на годината – най-слабото представяне в индекса KBW на банковите акции. По време на предпазарната търговия днес акциите на дружеството поскъпват минимално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още