IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все по-малко американци вярват, че Тръмп ще спази своите обещания

Само 36% от американците смятат, че президентът им е честен човек, сочи проучване на Gallup

22:58 | 17.04.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

45% от американците вярват, че Доналд Тръмп ще спази своите предизборни обещания, сочи проучване на Gallup, цитирано от NY Daily News.

Спрямо февруари има значителен спад на хората, които вярват на своя президент. Тогава 62% от американците смятаха, че Тръмп ще спази своите обещания, дадени преди изборите.

Около 52% от респондентите заявяват, че Доналд Тръмп е "силен лидер". И тук има спад, макар и не толкова значителен - 59% от американците са смятали същото през февруари.

Намалява и броят на хората, които смятат, че новият президент ще направи промените, които са нужни на страната - 46%, спрямо 53% през февруари.

Само 36% от американците смятат, че техният президент е "честен човек, на когото може да се има доверие".

Изданието посочва, че с идването си на власт Тръмп не направи обещани реформи - например в здравеопазването, а и забраните за влизане в САЩ на граждани на редица държави разочарова американците. В допълнение в своята предизборна кампания Тръмп обеща, че няма да се намесва в Близкия изток, а само преди седмица направи точно това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
77_tss
преди 7 години
Не виждам какво не е спазил до този момент. За здравеопазването и забраните за 7-те държави си спази оговорката , подписа и беше готово,но други спряха осъществяването им?! И все пак да не забравяме няколко важни неща:1. Той е президент буквално от вчера ... тепърва има цели 4 години. В момента тепърва оправя наследения хаос който завари от миналите правителства.2. Най-високоактивният президент от 1-вата световна на сам . Всички знаят, че спи 4 часа , останалото време само работи. И за това 1-вите 100 дена направи повече от всички прзиденти за 2 години работа на пост.А още не се е развихрил.3.Ще направи някои пребързани решения и грешки. Всв пак за 1-ви път е в политиката и тепърва ще трупа опит , така че нормално е ако от време на време направи някоя грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
scott
преди 7 години
що бе?Човека обеща сащ велики, отново. и си го налага.Разговоръ между сащ и светъ, вече се състоя, рослецтвом томахоука. Оттук нататък, сащ ше грабът, ше мъкнат сичко там и ше са велики. ТЕЖКО НА ПОБЕДЕНИТЕ.Обще взето, заслужава доверие, президентот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още