IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's: Рейтингът на Франция не е повлиян от изборния резултат

Пазарите вече са на мнение, че мерките за строги икономии сами по себе си не са най-добрият възможен вариант, коментира анализатор

12:42 | 07.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Standard & Poor's: Рейтингът на Франция не е повлиян от изборния резултат

Неделната победа на претендента от Социалистическата партия Франсоа Оланд над досегашния президент Никола Саркози в надпреварата за поста не оказва влияние върху кредитния рейтниг на Франция АА+, съобщиха от международната рейтингова агенция Standard & Poor's, цитирани от MarketWatch.

От агенцията посочиха, че продължават да оценяват вероятността дългосрочният кредитен рейтинг на Франция да бъде понижен още веднъж през настоящата или през следващата година на около 33%.

От Standard & Poor`s подчертаха, че не заемат „политическа позиция по отношение на отделните кандидати или за резултата от каквито и да било избори“, но отбелязаха, че „политиките на правителството на страната имат пряко отношение върху нейната кредитоспособност“.

Оттам добавиха, че ще анализират „политическия избор на избрания френски президент и новото правителство, вземайки предвид резултата от парламентарните избори през юни“.

„Резултатът във Франция бе очакван. Пазарите вече са на мнение, че мерките за строги икономии сами по себе си не са най-добрият възможен вариант и че трябва да бъдат обмислени и други варианти“, заяви пред Ройтерс Ричард Йецинга, ръководител на отдела за международните пазари в ANZ Research.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още