IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел бомбардира няколко сирийски обекта

Това е първата публично призната военна атака на Израел срещу нейния съсед от началото на гражданската война в Сирия

14:00 | 19.03.14 г. 1
Израел бомбардира няколко сирийски обекта

Военновъздушните сили на Израел са бомбардирали няколко сирийски цели рано тази сутрин, предаде Ройтерс.

Поразени са военен щаб, артилерийски батерии и съоръжения за обучение. Говорителят на израелската армия обясни, че атаката е отговор на унищожаването на военен патрул във вторник, когато четирима военни от граничните израелски патрули бяха ранени. По думите му това нападение срещу израелските войски е неприемлива ескалация на напрежението от страна на Сирия.

Това е първата публично призната военна атака на Израел срещу нейния съсед от началото на започналата преди три години гражданска война в Сирия срещу режима на Башар Асад.

Освен това Израел е отправил предупреждение срещу сирийския държавен глава, че той ще плати скъпо, ако подпомага екстремистки групировки.

Израелският министър на отбраната заяви, че страната смята режима на Асад за отговорен за случващото се по време на неговото управление. Ако той продължи сътрудничеството с терористични елементи, които целят да навредят на Израел, ще плати скъпо, категоричен е министърът.

Междувременно САЩ замразиха дипломатическите си отношения със Сирия, което означава, че се спира работата на сирийските и консулските мисии на Сирия отвъд океана.

Представителят на американския държавен департамент Даниъл Рубинстайн заяви, че сирийското правителство е било уведомено, че трябва да спре работата на консулските си мисии в САЩ.

Всички служители в тях, които не са законни американски граждани, ще трябва да напуснат страната. Рубинстайн подчерта, че Америка е преценила, че е недопустимо, лица, назначени от режима на Асад, да водят дипломатическа или консулска дейност в Съединените щати. 

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Срещу 4 ранени израелци - 4 поразени сгради с неизвестно колко убити и ранени. Уравнението е точно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още