IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият състав на КФН вписа акциите на ИХ България

Бяха взети още и решения за вписване на увеличението на капитала на Сибанк и отнемане на лиценза на ИП СИИ Секюритиз по негово искане

19:32 | 21.07.10 г.
Новият състав на КФН вписа акциите на ИХ България

Новият състав на Комисията за финансов надзор (КФН) вписа на първото си заседание днес емисия акции, издадени от Индустриален холдинг България АД, с цел търговия на регулиран пазар.

Емисията е в размер на 14 525 961 лева, разпределена в 14 525 961 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев, издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 43 756 118 лв. на 58 282 079 лв.

Регулаторният орган вписа емисия акции, издадена от Сибанк АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 965 365 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 10 лева и емисионна стойност 81,04 лева всяка, издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 69 720 560 лв. на 79 374 210 лв.

Надзорът издаде одобрение на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ, гр. София, да замени банката депозитар ОББ АД с Уникредит Булбанк АД.

Издадено е и одобрение за промени в уставите на Алтерон АДСИЦ, И Ар Джи Капитал - 1 АДСИЦ, И Ар Джи Капитал - 2 АДСИЦ, Пълдин Лайън Груп АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, Пи Ар Си АДСИЦ, Зет пропъртис инвестмънт фонд АДСИЦ, Инвест пропърти АДСИЦ, Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ и Алфа Кредит АДСИЦ.

КФН отне издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на СИИ Секюритиз АД във връзка с подадено от дружеството заявление.

Комисията спира производството за прекратяване на договорен фонд Оптима Селект, който е организиран и управляван от УД Интеркарт Инвестмънтс АД.

Надзорът е отказал на Булгари резерв пропъртис АДСИЦ да замени София сити АД, в качеството му на обслужващо дружество, с Кредито Консулт ЕООД.

Регулаторът също така издава одобрение на застрахователния брокер Сигма Енд Партнърс Иншурънс Брокерс ООД да извършва дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Румъния и Гърция. КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи на съответните страни за намеренията на брокера да извършва дейност на техните територии.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още