IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ може да изкупи до 6% от акциите си, за да финансира нови придобивания

Общото събрание на медийната група избра Филип Пашов за шести член на Съвета на директорите

11:55 | 10.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Инвестор.БГ може да изкупи до 6% от акциите си, за да финансира нови придобивания

На проведеното в сряда Общо събрание на акционерите (ОСА) на Инвестор.БГ АД бе решено броят на членовете на Съвета на директорите (СД) да се увеличи от петима на шестима члена, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Общото събрание избра за нов член на Съвета на директорите Филип Пашов с мандат, съгласно приетия от събранието на 01.04.2009 г.

Съветът на директорите може да приема решения, ако на заседанието присъстват всичките му членове лично или представлявани от друг член. Никой присъствуващ член на СД не може да представлява повече от един отсъстващ член.

Общото събрание гласува решение дружеството да изкупи обратно по пазарна цена свои собствени акции, в обем до 3% през 2011 г. и до 3% през 2012 г.

ОСА овласти Съвета на директорите с право на собствена преценка при определяне на момента за извършване на съответните сделки за обратно изкупуване на акции.

В материалите към дневния ред на Общото събрание бе записано, че обратно изкупените акции ще се използват във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове.

Общото събрание не гласува предложението някои от ключовите му решения (по чл.18, т.1, т.2, т.3, т.4, т.5 - само за тантиемите, т.6, т.7, т.8, т.10, т.11, т.14 - само, ако материалното стимулиране е под формата на акции на дружеството или опции, и т.15) да се приемат с мнозинство от 80%. Остава досегашният праг от 85%.

 

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД Варанти(4INB)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Carl Johnson
преди 12 години
Не виждам колко по-ясно да го обясни ДВИ-то - придобиват сайт/проект, този който го разработва остава мотивиран да работи за благото на придобилата го компания. Аналогично с бонусите в САЩ под формата на опции, които са извън парите - бачкаш, за да развиеш компанията и в даден момент опцията ти да стане в парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
cokrat1
преди 12 години
Много сори, но пояснението не ми се вижда никак логично.....или е толкова замъглено, че ДВИ - то се чуди как да го обясни на "инвеститорите" така ,че те нищо да не разберат. ДВИ - то, Вашата работа е именно такава каквато сте се опитали да свършите с горното пояснение. Няма да е лошо да опитате пак, но с думи разбираеми за "инвеститорите".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Abritus
преди 12 години
Печалбата от 2008 г - 782 хил лв., 2009 г. - 569 хил. лв, 2010 г. - 376 хил.лв.Добър трент се получава, а дружеството назначава пореден директор, на който ще се плаща заплата. Жалко, поредното дружество, което работи преди всичко за мажоритарните си акционери и управителите си.Продуктите им са добри и чета сайта редовно, но жалко за това, че първото листнато дружество, заприлича на повечето останали листнати на борсата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
Без да се има предвид, че съм служител на *** и ДВИ в компанията, само ще споделя следното: Когато се купува сайт, създателя често остава проджект мениджър. Може този проект да е с до 10 души персонал, което си е one-man-show, а може да е и с 1 собственик и 2-3 служители. Как да бъдат запазени стимулите му? Може би като остане собственик, вземайки акции и пари в определена пропорция. Има си своята логика. Това е форма на сливане, но не между 2 дружества. Ако се сливат 2 дружества после остава 1. Ако едното дружество купи другото, но плати половината пари в акции, тогава ще имаме майка и дъщерно, а собственикът на вече дъщерното, ще е съ-собственик на майката. Стимулите му могат да бъдат запазени и със заплати, но това може да излезе и по-скъпо. Въпрос на конкретика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
cokrat1
преди 12 години
Ще изкупите 6% от акциите си. Значи ще похарчите кеш пари за купуването им. Питането ми е - Защо тия същите кеш пари не ги използвате направо за нови придобивания. Мат....ряла ми се вижда малко нелогичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още