IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН предупреди за инвестиционен посредник без лиценз

Управлението и представителството на "Позитива" се извършва от квестори

13:51 | 18.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди всички потенциални инвеститори във финансови инструменти, че "Позитива Кепитъл" ЕООД няма право да предоставя инвестиционни услуги на територията на България. Информацията е публикувана на сайта на регулатора.

"Видовете инвестиционни услуги са посочени в чл. 5 от Закона за пазарите на финансови инструменти, а именно: приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти, изпълнение на нареждания за сключване на сделки с финансови инструменти за сметка на клиенти, управление на портфейл, предоставяне на инвестиционни консултации на клиент", напомнят от комисията, ръководена от Карина Краиванова.

"Позитива Кепитъл“ ЕООД не е дружество, лицензирано от КФН или от компетентен орган на друга държава членка, предупреждават от независимия финансов регулатор.

"Потенциалните инвеститори следва да имат предвид, че предоставянето на инвестиционни услуги от името на "Позитива Кепитъл" ЕООД, както и предоставянето на банкови сметки на "Позитива Кепитъл" ЕООД, по които да бъдат превеждани суми във връзка с търговията с финансови инструменти, е в противоречие със закона", пише в съобщението на КФН.

Квесторите Наталия Кумпикова и Николай Полинчев са назначени на инвестиционния посредник "Позитива" АД с решение на КФН от 24 март 2017 г., а на Валентин Андонов и Александра Георгиева временно е забранено да управляват и представляват дружеството.

В резултат на това решение от 24 март всички действия във връзка с управлението и представителството на инвестиционен посредник "Позитива" АД се извършват съвместно от квесторите, а Валентин Андонов и Александра Георгиева нямат право да подписват никакви документи от името на "Позитива" АД, в това число и договори с клиенти, посочват от КФН.

Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Спящият бик
преди 5 години
Много поздрави и от мен на Валентин Андонов и Александра Георгиева! Да се чуем пак по телефончето?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още