IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво вещае секторът на имотите за еврошампионата по футбол

Португалия ще е шампионът на Евро 2012, според анализ на водеща консултантска компания от сектора на имотите

14:30 | 07.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Olympic Stadium в Киев - стадионът, на който ще се реши финалната битка за титлата на Евро 2012.<em> Снимка: UEFA</em></p>

Olympic Stadium в Киев - стадионът, на който ще се реши финалната битка за титлата на Евро 2012. Снимка: UEFA

Група А

Исторически погледнато страните с по-високо ниво на доходност при индустриалните и логистичните имоти са се справяли по-добре и са оцелявали поне до четвъртфиналите. Предвид двуцифрената доходност в индустриалния сегмент на Русия и ръстовете в нивата при първокласните имоти в Гърция през последните 12 месеца, очакваме, че Полша и Чехия ще загубят на този етап.

Група B

На база на статистиката от последните европейски първенства страните с по-високо ниво на незаетост в офис сегмента бяха печеливши при елиминациите в групите. На базата на тази тенденция Португалия и Холандия с дял на незаетост съответно от 12 и 17%, с голям обем от имоти в строеж и ниско ниво на отдаване се очаква да надделеят над Дания и Германия, където нивата са съответно 10% и 8%.

Група C

Досега страните с по-високи капиталови стойности и наеми в офис сектора се справят по-добре на терена. Ако този тренд продължи и през 2012 г., сегашните лидери в класацията на FIFA ще отпаднат. Хърватска ще излезе победител в групата, а Италия ще остане на второ място.

Група D

Интересен факт е, че страните с по-слаби инвестиционни резултати при търговските имоти се справят по-добре на футболното игрище. Значителните ограничителни мерки в голяма част от Европа притискат потребителите, което се отразява пагубно върху търговията.

Положителната потребителска среда в Швеция показва, че тя може да загуби пред Англия и Франция, където възвръщаемостта в търговския сегмент вероятно ще бъде по-ниска. Също така Украйна ще изгуби пред Англия и Франция.

Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
ОК аз направих модел за европейското първенство според миграцията на прелетните птици, популацията и продължителността на живота им. Според нея обаче победител ще бъде Испания!!!! Може и да е чисто съвпадение, че този отбор се води за най-силния в момента, а може и все пак моят модел да е по-добър.П.С. - Инвестор - Спрете бозата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още