IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония и колебанията ѝ относно хазарта

Страната обмисля възможността да позволи строителството на казина и очаква този ход да тласне нагоре туризма

14:36 | 30.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският премиер Шиндзо Абе ще потегли на обиколка на казината в Сингапур днес, докато страната му обмисля идеята за либерализирането на хазарта в казината, за да даде тласък на туризма и да привлече нови инвестиции.

Япония е дом на 128 млн. души и е третата най-голяма икономика в света. Ето защо мнозина виждат в нея възможности за развитие на хазартната индустрия. Идеята изглежда още по-привлекателна поради близостта на богатите азиатски играчи в региона.

Япония може да се превърне в третия най-голям пазар на хазартни услуги в света след Макао и САЩ, достигайки приходи от почти 40 млрд. долара, сочат данни на CLSA.

Анализаторите прогнозират години растеж на пазара, преди той да достигне своята зрялост, пише Ройтерс.

Абе, който досега не коментираше въпроса за либерализирането на казината, ще посети Marina Bay Sands - курорт, създаден от компанията на американския милиардер Шелдън Анделсън – Las Vegas Sands. Премиерът ще отиде и в курорта Resorts World Sentosa, който е собственост на Genting Singapore.

Япония обсъжда отварянето на казина от повече от десетилетие, но шансовете за това никога не са били по-високи от сега, когато либерализирането на хазарта изглежда на една ръка разстояние.

Въпреки че законопроектът едва ли ще бъде прокаран по време на текущата сесия на парламента, депутатите се надяват, че това ще се случи по-късно тази година.

Политически източник, пожелал анонимност, твърди, че вероятно този ход ще бъде отложен за следващата година, което означава, че ще остане по-малко време за изграждането на курортите преди откриването на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Международни компании, притежаващи казина, включително Las Vegas Sands, Genting, MGM Resorts и Melco Crown Entertainment, се опитват да се позиционират на японския пазар, докато чакат окончателното решение по въпроса. Genting Singapore вече е направила първи крачки, като е създала осем дъщерни дружества в Япония, твърдят от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още