IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus бие BMW и Mercedes по продажби на луксозни коли в САЩ 11-та поредна година

Сред тенденциите през изминалата година при колите са луксозните седани и много агресивната лизингова политика на компаниите

10:40 | 05.01.11 г. 2
<p><i>Снимка: Altair 78 Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i>Creative Commons</i></a></p>

Снимка: Altair 78 Лиценз: Creative Commons

Lexus, собственост на Toyota Motor Corp. задмина по продажби немския концерн BMW (Bayerische Motoren Werke AG), както и Daimler AG, които произвеждат Mercedes-Benz. Данните са за последния месец на 2010 година и помагат на японската марка да си осигури топ място на американския пазар сред производителите на луксозни коли за единадесета поредна година.

Продадените спортни автомобили с марката Lexus в САЩ за декември са 27 560 и 229 329 за цялата 2010 година, обяви японският производител в изявление, цитирано от Bloomberg. Продажбите на марката са спаднали с 3,5% през декември спрямо същия месец година по-рано, но за цялата година броят на продажбите бележи ръст в размер на 6,2%.

Преднината на Lexus пред BMW се е свила наполовина до 9 216 коли, продадени през 2010. За сравнение, през 2009 година разликата между двете компании е била 19 473 броя. За цялата 2010 година продажбите на BMW са 220 113 броя.

Продажбите на Mercedes в САЩ са нараснали с 14% за изминалата година, което поставя марката на трето място. Сред причините за повишаването на продажбите на немския производител е и много агресивната лизингова система. Експертите от компанията, за да повишат продажбите си, предлагат условия дори от рода на вноска в размер на 300 долара месечно за седан от C класа.

Сред другите луксозни марки, които са особено популярни на пазара, са и автомобилите на General Motors Co. – Cadillac, чиито продажби са нараснали с 35% за изминалата година, а от колите с марка Audi на Volkswagenn AG са продадени 100 хил. автомобила в САЩ.

„Наличието на кредитна система и лизингови програми определено са неща, които са от голяма полза за тази индустрия“, казва Кърт Маснейл, вицепрезидент на отдела по продажби на Cadillac.

Като част от възникналите през 2010 година тенденции в търсенето на автомобили може да се посочи, че през изминалата година особено актуални са били големите луксозни седани, казва Йохан де Нисхен, президент на Audi за САЩ. „Ние знаем, че хората, които през 2009 година, когато пазарът се сви рязко, се въздържаха от подобен род скъпа покупка, сега могат да се възползват от възможностите си и да се снабдят с хубава кола“, казва представителят на Audi.

Част от „виновниците“ за покачването на продажбите на Daimler AG са моделите Smart и Sprinter, а за тези на BMW - колите от серията Mini, които обаче не са сред луксозния клас автомобили.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
"Част от виновниците за покачването на продажбите на BMW са моделите Smart и Sprinter, като и колите от серията Mini, които не са сред луксозния клас автомобили."Smart и Sprinter са на Daimler AG, а Mini е на BMW. Ясно е, че преводачите ви не стават, но поне редактори няма ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
blago72
преди 13 години
Ъъъъ...извинявам се, но заглавието на статията е доста неточно...Може би имаме "загубени в превода?".Все пак не е лошо да се чете и вниква в това, което се превежда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още