IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще представи конкурент на VW Golf

Моделът ще стъпи на пазара догодина и ще се произвежда в Испания

22:54 | 05.02.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nissan ще представи конкурент на VW Golf

Японската компания Nissan ще инвестира повече от 130 млн. евро във фабриката си в Барселона, Испания. Част от инвестицията ще бъде използвана за производството на пикап и трансмисии за електрически автомобили. А основната сума - 110 млн. евро, ще бъде вложена в напълно нов автомобил, който ще се противопостави на VW Golf.

Към момента липсва подробна информация за този нов модел, но от японската компания уточниха, че производството му ще стартира през юли 2014 година, като от поточните линии през първата година ще слязат около 80 000 екземпляра.

Моделът вероятно ще бъде силно вдъхновен от концепцията Invitation, която Nissan представи в Женева през 2012 година. Окачва се конкурентът на Golf да получи широка гама от бензинови и дизелови двигатели, както и напълно електрически вариант.

Заводът на Nissan в Испания произвежда най-вече лекотоварни и 4х4 автомобили. През следващите години обаче поточните линии ще бъдат основно модернизирани, като на тях ще се качат както пикапи, така и леки коли, лекотоварни автомобили и електрически возила. Годишното производство ще бъде от над 200 000 возила.

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още