IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Круз е най-скъпо платеният актьор в Холивуд

Според Forbes за година той е спечелил 75 млн. долара

11:20 | 04.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Седмица, след като Кейти Холмс подаде молба за развод с Том Круз, с когото бяха женени от пет години, въпросите стават все повече - има ли пръст в това сциентологията, по каква причина Холмс е подала молбата си в Ню Йорк, а не в Калифорния и колко милиона ще вземе след развода тя.

Forbes обаче дава поне един отговор. По изчисления на списанието Круз е спечелил 75 млн. долара между май 2011 и май 2012 г. и по този начин става най-скъпо платеният актьор в Холивуд.

Тези пари вероятно ще изиграят решаваща роля в развода, още повече, че Кейти Холмс иска единствено да получи права върху детето им Сури.

Круз и Холмс са имали предбрачен договор, но в него не се описва цената на издръжка на детето, казва адвокат Джеф  Ландерс. В Ню Йорк цената за издръжка на дете в такива случаи се основава на следната формула: 17% от общия доход на двойката, като всеки от двамата заплаща пропорционална сума. Но това не означава, че Холмс ще получи 9 млн. долара само за детска издръжка.

„Всичко е в ръцете на съда“, казва Ландерс.

Все пак разводът вероятно ще нарани Круз финансово, а евентуално може да повлияе негативно на кариерата му, пише Forbes.

Носи се слух, че една от причините за развода е, че Холмс искала да дистанцира себе си и дъщеря си от сциентологията. Религията отдавна е страст за Круз, но понякога се превръща и в  PR проблем. Кариерата му за първи път започна да запада през 2005 г., не на последно място и заради много неловко интервю с Мат Лауер, в което Круз говори за сциентологията и недоверието си в психиатрия и психиатричните лекарства.

Но, поне засега, той е на върха на класацията. Излязлата на екран през миналата есен лента "Мисията невъзможна" донесе 700 млн. долара приходи и Круз си прибра добро парче от тази торта. Добър е и хонорарът му за предстоящата през април 2013 г. премиера на научно-фантастичния Oblivion. 

Прекрасната година за Круз го направи с 38 млн. долара по-богат от следващите го на второ и трето място -  Леонардо ди Каприо и Адам Сандлър. Според Forbes всеки от тях е прибрал за отчетения период 37 млн. долара. 

Лео бе начело на класацията през миналата година, когато имаше два касови хита - "Генезис" и "Злокобен остров" с общи приходи от над 1 млрд. долара. Според Forbes тогава той е спечелил 77 млн. долара.

Ди Каприо фокусира изключително върху тематични филми за възрастни и му плащат добре, за да се появява в тях. Една от успешните му ленти е именно Генезис, която донесе 825 млн. долара от световния бокс офис. Но не всеки филм на ди Каприо е гарантиран хит.

Миналогодишният J. Edgar, който е режисиран от Клинт Истууд, не успя да впечатли света във финансово отношение. Филмът е спечелил 80 милиона долара в световен мащаб и не успя да донесе номинации за Оскар.

Сандлър е в другата крайност - той участва във филми, които критиците намират за болезнено тъпи, но за сметка на това са обичани от определена аудитория. Да вземем за пример Jack and Jill - филмът от 2011 г. спечели ужасни отзиви и 10 награди “Златна малинка”. Но не се провали в бокс офиса, печелейки 150 млн. долара при бюджет от 80 млн. долара.

Forbes изработва класацията си според информация за предварително платени хонорари, дялове от приходи на филми, както и приходи от промоции и реклами. За целта е разговаряно с мeниджъри, агенти, адвокати и други източници от кино средите.

От списанието уточняват, че не са отчислявали хонорарите за адвокати или разходи, свързани със звездния живот на знаменитостите. Марк Уолбърг например не е попаднал в списъка на Стоте знаменитости заради това че води живот далеч от прожекторите и медиите. Но пък за година е спечелил 27 млн. долара, което го прави един от най-скъпо платените актьори.

Появилият се през януари негов филм Contraband е спечелил 100 млн. долара при бюджет от 25 млн. долара.

Пълния списък с най-добре платените актьори на Холивуд вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mila jovanovna
преди 11 години
Колко жалко че зад тази красива усмивка се крие болно съзнание. Сектантската организация, в която Том Круз членува , му е промила мозъка тотално. Кой го знае колко милиони от парите си е дарил на сциентологията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още