IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спортисти „отбелязват“ на игрището на бизнеса

Голяма част от спортистите се оказват доста предприемчиви и не спират само до изявите си на терена, а продължават да прилагат хъса си за успех и в бизнес делата

12:35 | 11.08.10 г.
<p>Майкъл Джордан е една от спортните звезди, които бързо намериха пътя към бизнес успеха си. Снимка: Flickr</p>

Майкъл Джордан е една от спортните звезди, които бързо намериха пътя към бизнес успеха си. Снимка: Flickr

Майкъл Джордан е една от спортните звезди, които бързо намериха пътя към бизнес успеха си. Снимка: Flickr

В днешния, полудял на тема спорт свят, атлети като ЛеБрон Джеймс и Тони Хоук бързо влязоха в домовете на хората от екраните и страниците на спортните издания. Но не само спортните им изяви ги направиха известни, пише CNBC.

Колкото и бляскава да е, кариерата на спортистите не продължава вечно. Тежките физически натоварвания, състезанията и напрежението по време на важните мачове се отразяват не само на физиката на играчите. Повечето от тях приключват кариерата си след 10 – 15 години активен състезателен живот. Какво се случва след това – зависи от състезателя. Някои успяват да се възползват от известността и натрупаните капитали, други решават да наваксат с пътувания и да опитват от сладостите на живота.

Не са малка част и онези, които искат да развият бизнес и да подсигурят бъдещето си. Те успяват да намерят общото между правилата на терена и в управлението на парите и да вложат добре авоарите си.

След кариерата си на терена някои от спортистите добиват популярност и заради тяхната предприемчивост и успешните си бизнес сделки, печелейки повече извън игрището, от колкото докато са на него. От личната изява до мултимилионни инвестиционни компании, ето как и защо спортистите успяват да „отбележат“ и на бизнес полето – вижте галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още