IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама е твърдо решен да спре добива на петрол в дълбоки води

Забраната за това бе отменена от американския съд, но съвсем скоро ще бъде издадена нова, категорични са от администрацията на САЩ

17:55 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обама е твърдо решен да спре добива на петрол в дълбоки води

Вътрешният министър на САЩ Кен Салзар обяви, че ще бъде издадена заповед за нов мораториум върху добива на петрол в дълбоки води в Мексиканския залив. Повод за това даде вчерашното решение на американския съд да отмени наложената по-рано забрана.

В мотивите на съда бе записано, че шестмесечната забрана е твърде дълъг период и затова мораториумът бе отменен, пише ВВС. Дългият срок на забраната щял да има прекалено силен негативен резултат върху местния бизнес, смята съдията по делото.

Позицията на президентът на САЩ Барак Обама и неговия екип обаче е твърда, като според тях спирането на добива е „правилното решение”. Поради тази причина още вчера бе обявено, че решението на съда ще бъде обжалвано.

Забраната бе издадена след инцидента от 20 април, когато взрив на платформа на BP предизвика най-големия петролен разлив в САЩ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още