IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът с минимален спад, остава над 82 долара за барел

Златото поскъпна, подкрепено от интереса на инвеститорите към покупки с реална доставка

21:53 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с минимален спад, остава над 82 долара за барел

Цените на основните суровини регистрираха разнопосочно движение, като петролът отстъпи, а златото и медта повишиха цената си. Това се случи на фона на стабилизиране на американския долар, след като вчера зелените пари паднаха до ново тримесечно дъно спрямо еврото.

Петролните контракти с доставка през септември изгубиха минималните 0,1 на сто до 82,47 долара за барел. Така котировките отчетоха първи спад за последните пет дни.

Днес енергийното министерство на САЩ публикува редовните данни за петролните запаси в страната, които показаа изненадащ спад от 2,8 млн. барела. Предварителните прогнози бяха за намаляване на запасите с 1,2 млн. барела, пише marketwatch.

В същото време обаче запасите от бензин са се увеличили със 700 хил. барела, което се приема за негативен сигнал от пазарите. Причината за това са очакванията за спад от 800 хил. барела заради летния сезон и традиционните пътувания на американците през лятото.

Цената на златото с доставка през декември постигна ръст от 0,7 на сто до 1 195,90 долара за тройунция. В началото на сесията ситуацията изглеждаше така, сякаш металът ще успее да премине над 1 200 долара за барел, но това не се случи.

Днес медта постигна тримесечен връх, повишавайки цената си с 5 цента, или 1,4 на сто до 3,40 долара за паунд. През юли суровината поскъпна с 12 на сто, а според пазарни анализатори е възможно повишението на котировките да продължи при сигнали, че възстановяването на глобалната икономика продължава.

Всичко това се случва на фона на стабилизация на американския долар след вчерашното му пропадане до тримесечно дъно спрямо еврото. Днес зелените пари повишиха стойността си до 1,3150 EUR/USD, след като вчера паднаха под 1,32 EUR/USD.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още