IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захарта поевтиня с над 3% след одобрение на допълнителен износ от Индия

Какаото поскъпва заради опасения относно доставките от най-големия производител Кот Д`Ивоар

12:07 | 27.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Захарта поевтиня с над 3% след одобрение на допълнителен износ от Индия

Цената на захарта се понижи с над 3% по фючърсните контракти след очакваното решение на Индия да одобри износа на още 1 млн. тона, съобщи Ройтерс.

Цената по договорите за доставка на непреработена захар през май в Ню Йорк намаля с 0,85 цента, или 3,3%, до 24,78 цента за либра. В Лондон цената по фючърсите за бяла захар се понижи с 10,90 долара, или 1,65%, до 648,80 долара за метричен тон.

„Налице бе очакване, че индийците ще продават“, заяви Джак Сковил, анализатор в The Price Group.

Цената по фючърсите достигна 3-седмичен връх от 26,20 долара за либра на 20 март, подкрепяна от опасения за перспективите пред добивите в Бразилия заради продължителното засушаване, както и от спекулативни сделки.

„Не е изключено да видим рязък спад в една сесия вследствие на задействане на стопове“, заяви Ник Пени от Sucden Financial.

На търг вчера държавната тайландска компания Thai Cane and Sugar Corp продаде на търговски къщи 79 333 тона захар от следващата реколта, съобщи неин високопоставен представител.

Цената по фючърсните договори за какаото се повиши, тъй като опасенията за доставката на качествена продукция от най-големия производител Кот Д`Ивоар я подкрепиха.

В Ню Йорк цената по договорите за доставка през май нарасна с 24 доларa до 2 331 долара за метричен тон. В Лондон какаото поскъпна с 31 паунда, или 2,1%, до 1 513 паунда за метричен тон.

Спекулантите увеличиха късите си позиции във фючърси за какао и опции с 1 990 броя до 21 336 броя през седмицата до 20 март.

Трейдърите се опасяват, че липсата на яснота за аукционите за продажба „на зелено“ в Кот Д`Ивоар може допълнително да затегне пазара към края на годината.

Фермери от африканската държава съобщиха, че цветовете и шушулките на какаовите дръвчета в основните региони са изсъхнали заради липсата на дъжд през последните 2 седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още