IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айкън: Цените на петрола ще спадат още в краткосрочен план

Евтината суровина може да предложи добри инвестиционни възможности, смята популярният инвеститор

17:03 | 09.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Айкън: Цените на петрола ще спадат още в краткосрочен план

След като петролните пазари поеха надолу поради опасенията от свръхпредлагане, цените на петрола ще спадат още в краткосрочен план. Така смята популярният инвеститор Карл Айкън, цитиран от CNBC.

"В интерес на истината смятам, че петролът ще най-вероятно ще продължи да поевтинява", коментира Айкън. "Също така мисля, че това ще предостави чудесни възможности в бъдеще."

Има и трейдъри, които залагат за цена на петрола под 30 долара.

Айкън очаква, че потреблението в световен мащаб ще върви нагоре в следващите няколко години и ниската цена на "черното злато" да предложи добри инвестиционни възможности, "особено в сектора на услугите".

Компанията на инвеститора – Icahn Enterprises, притежава значителни дялове в редица енергийни компании, включително и в Transocean Limited, чиито акции поевтиняха с 60% миналата година.

В едно от последните си интервюта Айкън прогнозира сериозна корекция на пазарите в следващите от 3 до 5 години.

В началните минути на търговията на Wall Street фючърсите върху суровия петрол поевтиняват с 0,57% до 48,51 долара. Контрактите върху сорта Брент губи 1,28% до 50,31 долара за барел. Това са най-ниските стойности от пролетта на 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още