IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силни понижения за петрола в края на миналата седмица

Златото продължи възходящия си марш

14:11 | 24.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Силни понижения за петрола в края на миналата седмица

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Основните стоки приключиха сесията в петък с поредна порция разпродажби и по този начин увеличиха губещата си серия на седмична база до невиждани нива от 1986 година. Суровината продължава да бъде под силен натиск от познатите до този момент фундаменти. Свръхпредлагането на световния пазар в комбинация с буксуващите икономики на Китай и Япония към този момент изглежда са непреодолима пречка, а активизирането на производствените мощности в Иран допълнително наливат масло в огъня, натискайки котировките надолу.

През изминалата седмица цената на щатския петрол се понижи под най-ниската си точка за последните 6 години и половина. Най-голяма тежест на пазара през изминалата седмица оказа новината за свиването на икономическия растеж в Япония. Стагнацията в третата по сила икономика в света дойде като гръм от ясно небе за инвеститорите и успя да отприщи нова вълна на разпродажби при стоките.

USOIL

Фючърсите върху лекия суров петрол с доставка през месец октомври завършиха сесията в петък на ниво от 40.45 долара за барел. Петъчната търговия започна с известна доза оптимизъм, след като за кратко инвеститорите успяха да се възползват от слабостта на щатския долар, тласкайки цената на петрола до над 41.50 долара за барел. Реакцията на мечи настроените пазарни участници обаче не закъсня и не след дълго котировките поеха по добре познатия ни низходящ тренд, пробивайки под подкрепата от 40.00 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още