IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody`s намали рейтинга на BHP с две нива до А3

Причината за това решение са намаляващите цени на суровините, които ограничават паричните потици към минната компания

22:10 | 03.03.16 г.
Moody`s намали рейтинга на BHP с две нива до А3

Moody`s понижи кредитния рейтинг на BHP Billiton с две нива - от А1 до А3, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Кредитната агенция изтъкна като основна причина за промяната ниските цени на суровините, които ще имат неблaгоприятен ефект върху печалбата и паричните потоци на най-голямата миннодобивна компания в света.

Рейтингът на компанията има негативна перспектива, като дружеството очаква кредитните показатели да останат на "значително по-ниски" нива през следващите две години.

BHP са "твърдо решени да поддържат силен баланс", заяви в същото време базираната в Мелбърн компания.

Най-голямата в света миннодобивна компания е предприела реформи за свиване на разходите и намаляване на задълженията, за да се справи с понижените приходи, породени от срива цените на суровините. Една от тях е спиране на нерентабилното производство и продажбата на активи и акции.

През февруари Anglo American стана първата от водещите миннодобивни компании, базирани в Ландон, чийто кредитен рейтинг беше намален до ниво Junk.

BHP в момента в с четвъртият по клас инвестиционен рейтинг на Moody`s.

През миналия месец и Standard & Poor понижи инвестиционният рейтинг на минната компания до ниво А, “поради понижените перспективи пред компанията, породени от ниските цени на суровините и силно предизвикателните пазарни условия."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още