IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратег: Превключете от акции на корпоративни облигации

Оживлението при акциите няма да продължи дълго заради липсата на очаквани положителни събития, убедена е Хина Санчес от Roubini Global Economics

17:16 | 27.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Стратег: Превключете от акции на корпоративни облигации

Мощното възходящо движение на фондовия пазар през последните няколко месеца бе голям положителен сигнал въпреки редица несигурности, но стратег от  Roubini Global Economics има опасения за продължаването му оттук нататък, съобщава CNBC.

“Всички катализатори се прехвърлиха от потенциално положителни неща като операцията за дългосрочно рефинансиране, спасителната помощ за Гърция и други, към настоящи събития, които са потенциално негативни“, заяви Хина Санчес, директор за разпределянето на активи и ценни книжа в компанията. Санчес визира действията на Европейската централна банка за вливане на ликвидност в банковата система на еврозоната, благодарение на които тя бе „наводнена“ с над 1 трилион евро.

„В момента Испания е под пара и това може да натисне пазарите, а навлизаме и в сезона на отчетите и очакваме, че може да има известни разочарования при обявяването на резултатите“, добави тя.

С навлизането във второто тримесечие Санчес съветва онези, които предпочитат акциите, да изоставят своята вярност към тях и да потърсят корпоративен дълг.

„Искаме да повишим капиталовата структура. Точно сега имаме дълги позиции в корпоративни облигации“, посочи стратегът.

Тя се обоснова, че доходността по държавните облигации вероятно ще остане ниска за известно време, така че компанията вероятно ще увеличи вложенията си в корпоративния им аналог.

Някои от известните имена на пазара напоследък отправиха „бичи“ призиви по отношение на акциите, но Санчес смята, че корпоративният дълг все още е източникът за голям удар.

„Все още очакваме оживлението при акциите да продължи кратко в сравнение с възможностите, които виждаме на пазара на корпоративни облигации, и смятаме, че колкото по-близо сте до парите в брой, толкова по-добре“, твърди тя.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още