IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има проверка по цялата верига в енергийния сектор*

Приоритет на служебното правителство е финансовата стабилност, няма драма с фискалния резерв, коментира премиерът Марин Райков

10:35 | 16.03.13 г. 7
<p>
	Премиерът Марин Райков. <em>Снимка: БТА</em></p>

Премиерът Марин Райков. Снимка: БТА

Райков подчерта, че преди да се ангажира с подпомагането на най-уязвимите членове на обществото, е необходимо да бъде направен анализ, за да се установят резервите в бюджета.

“В момента имаме бюджетна рамка, като около 1,1 млрд. лева е заложеният дефицит. Не мога да се ангажирам с конкретна цифра засега, защото не искам да създавам надежди. Не мога да имам точна цифра. Ще спазим това, което е обещано, но за по-нататъшните стъпки имаме нужда от време, за да видим възможностите”, посочи служебният премиер.

Той обеща да не поставя под риск финансовата система, за да не се създаде несигурност. “Ако това се допусне, тогава българите ще платят десеторно по-висока цена от социална гледна точка и това ще създаде несигурност”, коментира Марин Райков. Той потвърди за пореден път, че основният приоритет на кабинета му е запазването на финансовата сигурност.

“Първите ми впечатления по отношение на фискалния резерв са, че нямаме непосредствена драма”, коментира още премиерът, като допълни, че очаква по-подробни доклади, за да се ориентира в ситуацията. “На този етап на развитие нямаме ситуация, която да ни създаде проблеми”, повтори той.

Служебният кабинет няма  да допусне манипулация и нарушения на изборите, обеща още Марин Райков. Той съобщи, че в понеделник ще бъде подписана съвместна заповед на главния прокурор, на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС, с която ще се определят всички необходими мерки за осигуряване на законосъобразността и реда при провеждането на изборите.

"Имаме два месеца до изборите и ако някой мисли, че ще хвърлим страната в хаос, той очевидно не разбира процесите в страната. Не сме призвани да създадем нова бюрокрация, ще се опитаме да направим така, че да не възникват проблеми", посочи той.

* Актуализирано към 11.05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 11 години
"...Да подсказваме ли за монопола при горивата или Лукойл е името което не бива да се споменава?..."Е, не само "Лудойл", но и "Г&зпром". Как не се намери един човек поне да попита за тези монополи? Все едно, че от тях тече благоденствие, а електроенергийните изобщо не зависят от цените на нефтените продукти и природния газ. Това ясно показва кой стои зад протестите и какви са били целите. Една от тях, най-важната, е постигната - Бочо се скри от прожекторите, но сламените му човеци ще изпълнят всяко негово желание. Мълчанието по наследството на РУМНО-веца също е търсен ефект - кривите дървета ще останат за него и това отново е в полза на милиционеро-социализма. Нали вече ще провеждат "лява" политика. Досега с дясна ръка, сега с лявата. Но все ровят в нашия джоб. Докато не дойде Крум...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
trendline
преди 11 години
Хайде още два месеца напразни надежди. Той живота ни мина в очакване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 0
bigiadri
преди 11 години
След като народът в цялата страна демонстрира срещу монополите ,а антимонополната комисия не е забелазала нито един ,то най-логичното е всички от тази комисия да бъдат уволнени и през детектор на лъжата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
Protokol
преди 11 години
Да подсказваме ли за монопола при горивата или Лукойл е името което не бива да се споменава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още