IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всяко бъдещо Porsche ще е хибрид

Компанията готви напълно нов модул

18:20 | 15.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Porsche</p>

Снимка: Porsche

Всички бъдещи модели на Porsche ще бъдат с хибридно задвижване, съобщава британското издание Autocar, като цитира един от шефовете на компанията Даниел Замер.

На семинар, посветен на хибридните технологии, използвани в новата Panamera, Замер обяви, че новият хибриден модул на компанията ще се използва във всички бъдещи модели на Porsche, в това число и легендарното 911, което през тази година навършва 50 години.

"Този ход е част от новия мироглед на компанията ни, според който се цели максимално намаляване на потреблението на гориво в градски цикъл", обясни Замер.  "Първата фаза е внедряването на системата "старт-стоп", увеличаване на движението по инерция както с включен, така и с изключен мотор, а също така и движението на автомобила в електрически режим", допълва той.

През следващия стадий, който ще бъде достигнат през 2016 и 2017 г., ще се наблегне върху взаимодействието между автомобила и обкръжаващата го среда, като се използват свръхдетайлизирани карти. Те ще съдържат данни като наклона на пътя и дори радиуса на приближаващите завои. Благодарение на това машината ще избира сама оптималния режим на движение, като той ще може да бъде само на електричество, като хибрид с възможност за зареждане или пък спортен режим.

При следващото поколение Panamera, което ще се появи през 2016 г., ще се появи и напълно нова хибридна трансмисия. Тя ще бъде интегрирана в новата платформа за автомобили със задно задвижване, известна с кодовото обозначение MSB. Тази платформа ще се използва още за бъдещето хибридно Bentley Flying Spur, което ще излезе през 2017 г.

Новият хибриден модул ще има двойна система на охлаждане - водна и въздушна. Електромоторът ще бъде по-мощен от този на сегашната Panamera, който предлага 95 к.с. Ще бъдат използвани батерии с по-голям капацитет, а проводниците ще са от алуминий.

Въпреки концентрирането върху икономията на гориво, в Porsche остават верни на себе си. Дори с всички нови хибридни технологии бъдещата Panamera ще разчита на 3.0 литров V6 двигател с компресор, предлагащ 416 к.с. и 590 Нм въртящ момент. Това позволява на тежащата 2 тона кола да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още