IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault модернизира изцяло завода си в Дуе

Компанията ще инвестира 420 млн. евро в съоръжението си

18:25 | 22.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Renault модернизира изцяло завода си в Дуе

След като още в началото на годината френската автомобилна компания Renault обяви, че ще инвестира 420 млн. евро в завода си край град Дуе, намиращ се в северната част на Франция, сега става ясно за какво точно ще бъдат похарчени парите. Ръководството на компанията е гласувало да се модернизира цялото съоръжение, като то се оборудва с нови роботи и инструменти, които да осигурят увеличаването на работния капацитет. Според информацията след 2014 година фабриката ще бъде ангажирана с асемблирането на луксозните модели на Renault.



След планираната оптимизация центърът в Дуе ще може да работи над пет различни автомобила на една и съща поточна линия, което ще намали значително производствените разходи. В завода ще бъдат сглобявани следващите поколения на моделите Laguna и Megane във всичките им версии, както и миниванът Espace.

Капацитетът на завода в Дуе бе значително намален, като така Renault реагира на свиващия се пазар в Европа. От компанията уверяват, че след като финансирането бъде усвоено, фабриката ще произвежда повече автомобили, отколкото в момента.

Центърът в Дуе е построен от Renault през 1970 г. През годините заводът е бил отговорен за производството на емблематични модели като Renault 5, 19 и първото поколение на Megane. След тежките съкращения от 2008 г., конвейерите в Дуе са ангажирани със сглобяването на Еspace, Scenic и Lagunа. 

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още