IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel командирова Cascada в САЩ

Компанията патентова имената Cascada и Calibra за пазара на Северна Америка

10:23 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Opel Cascada.<em> Снимка: Opel </em></p>

Opel Cascada. Снимка: Opel

Opel подготвя два свои модела за командировка във възстановения от кризата пазар на САЩ. Германската компания патентова в местното ведомство имената Cascada и Calibra, съобщава Мotortrend.

Кабриолетът Cascada
, който се появи в Европа през миналата година, бързо си извоюва имидж на добре изглеждащ, практичен и достъпен модел. А това явно е било достатъчно за ръководството на компанията да стартира разработка на версия за американския пазар.

Подобни намерения бяха обявени още през миналата година от ръководителя на концерна GM Дан Акерсън, а сега става ясно, че пътешествието на Cascada в САЩ ще стартира още тази година.

Подобно на Insignia, която се продава отвъд Океана под името Buick Regal, американската версия на Cascada ще получи емблемата на Buick, посочва американското издание.

Премиерата на Buick Cascada вероятно ще се състои в края на тази година, като основните разлики с познатия в Европа модел ще се изчерпват с леки промени в екстериора и интериора.

За другото возило, което Opel подготвя за САЩ се знае единствено, че ще се нарича Calibra. Спекулациите сочат, че възродената Calibra, също като оригиналния модел, ще представлява спортно купе с две врати и привлекателен дизайн. Най-вероятно моделът ще бъде изграден на базата на Insignia, като ще предлага четири пълноразмерни места в салона си. А дизайнът му ще бъде заимстван от концепцията Opel Monza.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още