IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транссексуалните в Русия вече нямат право да шофират

Хората с ръст под 1,50 метра също нямат да имат право да карат кола

17:38 | 09.01.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Новосъздаден списък със "сексуални разстройства" забранява на транссексуалните хора в Русия да шофират автомобил, предава "Дойче веле".

Забраната важи за всички хора, при които са наблюдават "медицински отклонения". Според новата наредба това са транссексуалните, асексуалните, травеститите и т.н. Хората с "психични разстройства", а за такива са обявени фетишистите, ексхибиционистите и воайорите, също нямат право да шофират автомобил.

Списъкът с хора, които нямат право на шофьорска книжка, включва също така всеки с ръст под 1,50 метра. Тези с наследствени очни заболявания също нямат право да карат кола, както и тези, които са диагностицирани като клептомани или комарджии.

Новите мерки се предприемат, за да се противодейства на високия процент пътнотранспортни произшествия, сочи информацията. Само през 2012 година почти 28 000 души са намери смъртта си по пътищата на Русия.

Асоциацията на руските адвокати за правата на човека обаче остро разкритикува решението на правителството, описвайки го като "дискриминационно". И заяви, че ще търси помощ от международни организации за правата на човека.

Още любопитни автомобилни новини от Русия четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Kaoru
преди 9 години
Всичко е ясно. Нямам какво да си кажа повече с теб. Успех в живота!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 2
vzhekoff
преди 9 години
Всъщност идеята ти да причислиш алкохолизма към сексуалните отклонения показва само, че сам признаваш, че са вид заболяване и отклонение от нормата :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
vzhekoff
преди 9 години
Щоме се надяваш друг да е алкохолик, очевидно по твоята логика си от българите-***.А щом се засягаш на тема ***, ръстове и т.н., вероятно си и съчетание от всичките тези аномалии.Да не забравяме - фобиите също са към психичните отклонения, така че можеш с чиста съвест да идеш на психиатър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Kaoru
преди 9 години
Благодаря ти за загрижеността! Веднага ти отговарям на въпроса. Когато човек не е страна по даден казус може най-обективно да отсъди. И тъй като се съмнявам, че ме разбра ще ти го обясня още по-простичко. Висок съм 190 см и съм хетреосексуален. Толерантен съм спрямо хомосексуалните, транссексуалните, травеститите и всякакви други "модерно" сексуално ориентирани в рамките на допустимото. Не съм толерантен към тъпанарите. Тъпанарите са истинската тежест на съвременното демократично общество и изкривяват неговите ценности и развитие. Нещото, което мразя повече от тъпанарите са българите ***, защото сме прекалено малко като численост на нацията, за да си позволим да сме прости. И в заключение следвайки твоята логика се надявам да си алкохолик :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
vzhekoff
преди 9 години
Ти към коя група на засегнатите се причисляваш, надявам се да си под 1,50, защото ако си от онези със сексуалните отклонения - лошо за самия теб :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Kaoru
преди 9 години
Въпрос от чисто любопитство. На алкохолиците в Руската Федерация разрешено ли е да им се издават шофьорско книжки? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още