IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple подхрани слуховете, че разработва собствен автомобил

Компанията регистрира домейна apple.car, което веднага предизвика интереса на анализаторите

17:43 | 09.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Apple подхрани слуховете, че разработва собствен автомобил

Технологичният гигант Apple изпрати тежка седмица на фондовите пазари, след като цената на акциите падна под нивото от 100 долара. Причината за това са очакванията за по-слабо търсене на iPhone.

Компанията обаче успя да подхрани слуховете, че разработва собствен самоуправляващ се автомобил. Причина за това е, че Apple запази няколко домейна, сред които apple.car, пише CNBC. Домейните apple.cars и apple.auto също са регистрирани на името на технологичния гигант.

Apple вече има продукт, който синхоринизира смартфона с автомобила - CarPlay. Регистрирането на домейните обаче се разглежда от анализаторите на фона на предишни спекулации, че компанията готви своя разработка за "умен" автомобил.

До този момент от компанията не са коментирали информацията, допълват още от CNBC.

В гилдията са разединени какво точно разработва Apple. Според част от анализаторите компанията ще се опита първо да конструира собствен електрически автомобил. Друга част обаче са категорични, че направо ще бъде представен безпилотен модел. 

През септември 2015 година властите в Калифорния потвърдиха за срещи с представители на Apple, с които са обсъдени регулациите относно самоуправляващите автомобили. От Tesla пък съобщиха, че технологичният гигант е наел техни бивши служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още