IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler Truck и TotalEnergies ще изграждат съвместно водородни камиони

Двете компании ще разработват екосистеми за тежкотоварни водородни превозни средства, в това число и изгражданет на водородни зарядни станции

14:33 | 10.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Силвър Стар Моторс</em></p>

Снимка: Силвър Стар Моторс

Daimler Truck и TotalEnergies подписаха споразумение за съвместен ангажимент за декарбонизация  на товарните превози в рамките на Европейския съюз (ЕС). Партньорите заявиха желанието си да си сътрудничат в разработването на екосистеми за тежкотоварни камиони, задвижвани с въглерод, с намерението да демонстрират привлекателността и ефективността им и с амбицията да играят водеща роля в създаването на необходимата инфраструктура за този вид транспорт, става ясно от прессъобщение на генералния дистрибутор на Daimler за България „Силвър Стар Моторс“. 

Сътрудничество между двете компании включва различни теми, свързани със снабдяването и логистиката, както и създаване на станции за зареждане с водород, разработване на камиони с водородни горивни клетки и др.

От TotalEnergies имат амбиция до 2030 г. да управляват до 150 зарядни станции за водород в Германия, Нидерландия, Белгия, Люксембург и Франция.

Като част от сътрудничеството, до 2025 г. Daimler Trucks се ангажира да започне доставки на камиони с водородни горивни клетки на клиенти в Нидерландия, Белгия, Люксембург и Франция.

За да създадат тези проекти и да установят водородния транспорт като възможна алтернатива на традиционния, партньорите ще проучат и възможностите за намаляване на общите разходи, свързани с експлоатацията на водородните камиони.

Daimler Truck и TotalEnergies членуват също и в консорциума H2Accelerate и остават изцяло ангажирани в работата си с консорциума за внедряването на водороден транспорт в Европа през следващото десетилетие.

Daimler Truck вече даде да се разбере, че разчита на горивни клетки и батерии при прехода от двигатели с вътрешно горене към новите модели на задвижване. Компанията се смята за лидер на световния пазар за търговски превозни средства и има над 100 000 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още