IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla поевтиняват след ново предупреждение на Мъск за икономиката

Китай и Европа преживяват „своеобразна рецесия“, която затруднява търсенето, признава пред анализатори милиардерът

22:35 | 20.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Bloomberg L.P.

Акциите на Tesla Inc. поевтиняха, след като главният изпълнителен директор на американския производител на електромобили Илон Мъск каза, че е "малко по-трудно" за компанията да привлече купувачите в лицето на отслабващата глобална икономика, съобщава Ройтерс.

Най-малко шест брокерски компании понижиха ценовите си таргети за акциите на Tesla, като Wedbush Securities направи най-голямото намаление от 60 докара, с което ценовия му таргет падна до 300 долара.

Приходите на Tesla за третото тримесечие, обявени в сряда, не успяха да отговорят на прогнозите на анализаторите.

Мъск заяви пред анализатори по време на конферентен разговор, че Китай и Европа преживяват „своеобразна рецесия“, която затруднява търсенето.

Положението при търсенето на електромобили е „малко по-трудно, отколкото би било иначе“, признава най-богатият човек на планетата. Мъск добави, че Tesla все пак се радва на „отлично търсене“ за текущото тримесечие, въпреки че компанията посочи, че ще пропусне целта си за годишните доставки поради ограничения транспортен капацитет.

Мъск коментира търсенето по време на конферентен разговор през юли, като първоначално каза, че макроикономическата несигурност може да окаже известно влияние върху търсенето на неговите електрически превозни средства, но когато беше притиснат за подробности от анализатор, предприемачът заяви, че компанията няма проблем с търсенето, а с производството. Тогава Мъск изтъкна, че има "супер лошо предчувствие" за икономиката и че Tesla трябва да съкрати около 10% от персонала.

Акциите на Tesla са загубили повече от една трета от стойността си досега от началото на годината. В четвъртък книжата на компанията се търгуват при понижение от 6,5% до 207,56 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 20.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още