IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda преоборудва фабрики в САЩ, за да произвежда електромобили

Изменената производствена верига формира напълно интегрирана система, която позволява производството на електромобили от нулата в Охайо

22:01 | 15.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Honda Motor Co. ще адаптира двете си производствени линии в завод в Охайо за производство на електрически превозни средства, които се надява да пусне в продажба през 2026 г., тъй като се стреми да създаде напълно интегрирана производствена линия за този тип задвижване, съобщава Nikkei Asia Review.

Обновяването, планирано да завърши най-рано през януари 2024 г., ще позволи на завода на японския концерн в Мерисвил, Охайо, да произвежда както електрически, така и задвижвани от двигатели с вътрешно горене превозни средства.

В момента двете линии произвеждат конвенционални автомобили и хибридни модели, но те ще бъдат консолидирани в една, според плана на компанията. Honda иска да прехвърли производството на своите седани Accord, които се изграждат там, във фабрика в Индиана през 2025 г.

Така Honda цели да адаптира два други завода в Охайо. Фабриката Ийст Либърти също ще бъде преоборудвана, за да може да произвежда електромобили. Honda постепенно ще прехвърли части от производствения процес в своята фабрика за двигатели в Алабама от март и ще използва освободеното пространство за производство на кутии за батерии.

Автомобилният производител обяви през октомври, че ще инвестира 700 млн. долара в тези три завода в Охайо, за да създаде система за производство на електромобили. Той също така изгражда фабрика за производство на автомобилни батерии в Охайо съвместно с LG Energy Solutions, основен южнокорейски доставчик на батерии.

Тези батерии и техните кутии, направени от Anna, ще бъдат сглобявани в завода на Honda в Мерисвил и монтирани в превозни средства, изграждани в същата фабрика и в Ийст Либърти.

Тази изменена верига формира напълно интегрирана производствена система, която позволява на Honda да произвежда електромобили от нулата в Охайо, изтъква компанията.

Американските амбиции на Honda обаче не се ограничават само с електромобилите, задвижвани с батерии. През февруари компанията обяви, че ще започне да произвежда още тази година нова система с водородни горивни клетки, разработена съвместно с General Motors Co., и постепенно ще увеличи продажбите до края на това десетилетие в опит да разшири бизнеса си с водород. Honda се стреми към годишни продажби на новата система от около 2000 броя към средата на това десетилетие, казва компанията, която очаква впоследствие да увеличи обемите до около 60 хил. броя годишно до 2030 г.

Honda ще започне производството на системата за водородни горивни клетки чрез съвместното си предприятие с GM през тази година, коментира Шинджи Аояма, част от ръководния екип на Honda, пред журналисти в Токио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 16.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още