IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на BMW: Линията Neue Klasse ще е поне толкова печеливша като сегашните ни електромобили

Новата линия ще бъде пусната на пазара през 2025 г.

15:48 | 02.09.23 г.
Снимка:  Artur Widak/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Новата линия Neue Klasse EV на BMW ще бъде поне толкова печеливша, колкото електрическите превозни средства на батерии, които вече се продават от германския производител на луксозни автомобили, заяви главният изпълнителен директор Оливер Ципсе в събота по време на автоизложението IAA в Мюнхен.

„И днес вече сме много печеливши с електрическите автомобили“, каза Ципсе пред репортери, цитиран от Ройтерс. Той добави, че Neue Klasse ще бъде „много рентабилна. Със сигурност няма да сме по-малко печеливши от днес“.

Ципсе каза, че компанията ще остане в рамките на дългосрочната си цел за марж на печалба (EBIT) от 8-10% в своя автомобилен сегмент, добавяйки, че някои тримесечия групата може да надхвърли този диапазон.

Миналия месец BMW повиши перспективата си за EBIT за подразделението си за автомобили за 2023 г. до между 9%-10,5% спрямо 8%-10% преди това на базата на силна поръчки и подобрена наличност на първокласните си автомобили.

Neue Klasse на BMW, която ще бъде пусната на пазара през 2025 г., е в основата на усилията на автомобилния производител да възпроизведе предишни успехи и да настигне пионера в електромобилите Tesla, който също се завръща в IAA тази година.

Ципсе по-рано каза, че BMW планира да пусне шест модела в рамките на 24 месеца след пускането на Neue Klasse, като добави, че те ще варират от автомобили за спортни дейности до седани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 02.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още