IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Continental съкращава над 7 хил. работни места в своето автомобилно звено

Мярката ще засегне 3,6% от глобалната работна силна на компанията

16:27 | 14.02.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската компания Continental AG съкращава около 7150 позиции в изпадналото в затруднение автомобилно подразделение, за да направи бизнеса по-конкурентоспособен за прехода на индустрията към електрически превозни средства и цифрови предложения, съобщава Bloomberg.

Свиването на работната сила на компанията представлява приблизително 3,6% от общия брой на служителите ѝ в глобален план. Continental също така се стреми към обединяване на обекти в Германия и на други места, включително в сферата на научноизследователска и развойна дейност.

Основните индустриални играчи в Германия са изправени пред мъчителен преход към по-чиста икономика. Притисната да намали разходите, като същевременно трябва да инвестира в нови технологии, Continental започна да преразглежда евентуални продажби на активи, съвместни предприятия и партньорства по отношение на своя автомобилен бизнес, който изостава от конкурентите си.

Около 1750 позиции в научноизследователската и развойната дейност ще бъдат освободени, а останалите 5400 роли ще бъдат съкратени от административния отдел, информира компанията. Около 40% от съкращенията се отнасят до Германия.

В края на миналата година Continental представи цели за икономии от около 400 млн. евро годишно от следващата година, включително индикация, че компанията ще съкрати хиляди работни места. По това време влиятелният председател Волфганг Райцле каза, че компанията е „готова на всичко“, за да поправи своя автомобилен отдел.

Около 17 обекта в района на Рейн-Майн ще бъдат прегледани в допълнение към някои други места, разкрива говорител на компанията в сряда.

Continental също очерта планове за намаляване на разходите за научноизследователска и развойна дейност до 9% от продажбите до 2028 г., от очакваните 12% за тази година.

Германските доставчици на автомобилни части Continental, Robert Bosch и ZF Friedrichshafen се подготвят за охлаждане на производството на превозни средства тази година на фона на забавеното търсене на електромобили, наред с прогнозите за слаб икономически растеж в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още